Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti - Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti
map
Obalno - notranjskaPostojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti

Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti

Trenutno
prevCloudy;;light
0
Jutri
overcast;SN;mod
-2 -2
23.02.2018
overcast;SN;mod
-2 -2

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Postojnska jama se uvršča med največje znamenitosti Slovenije. Je najbolj znana turistična jama na svetu, ki jo je v 200 letih obiskalo že 35 milijonov obiskovalcev. Jama je svetovno poznana predvsem zaradi kapniškega bogastva, ki spada med lepše na svetu ter po njeni posebni prebivalki, človeški ribici.
Začetek organiziranega turizma sega v leto 1819, ko jo je obiskal avstrijski prestonaslednik Ferdinand. Samo v Postojnski jami se je možno že 140 let s posebnim vlakcem peljati pod mogočnimi podzemnimi oboki, skozi krajino, ki je posejana s skulpturami iz apnenca. V jami je 21 kilometrov rovov, veličastnih dvoran in galerij, ki ponujajo enkratno doživetje podzemnega sveta. Redni obisk jame traja eno uro in pol, en del ogleda poteka iz turističnega vlakca, v drugem delu pa se obiskovalci sprehodijo peš. Postojnska jama se deli na Vhodni del, ki je splet rovov, ki vodijo v podzemlje, Staro jamo, ki se imenuje del jame, ki je bil odkrit leta 1818 in je po njem potekal prvoten turistični obisk, Veliko goro (Kalvarijo), Lepe jame in Ruski rov, Koncertno dvorano in Kongresno dvorano.
Velika gora je podzemna dvorana, ki je nastala s podiranjem stropa. Pod njo je postaja jamske železnice, kjer obiskovalci izstopijo in nadaljujejo ogled peš. V Ruskem rovu se nahaja simbol Postojnske jame, kaneliran kapniški steber in poleg njega bleščeče bel kapnik Briljant. Koncertna dvorana se uvršča med največje dvorane v Postojnski jami in lahko sprejme tudi tisoče obiskovalcev naenkrat. Prirejanje različnih koncertov ima že okoli stoletno tradicijo in je še danes zelo priljubljeno zaradi izrednega okolja, ki pričara nepozabno vzdušje. V Koncertni dvorani so urejeni sanitarni in garderobni prostori. V njej so obiskovalci lahko dlje časa, si kupijo spominke in gredo nato na postajo pod dvorano, kjer jih jamski vlakec odpelje proti izhodu.
Od leta 2004 potekajo na odru Postojnske jame tudi Blues festivali, na katerih nastopajo vrhunski blues glasbeniki iz celega sveta. Vsi koncerti se odvijajo v Jamskem dvorcu pred Postojnsko jamo, in sicer vedno ob pol devetih zvečer. Poleg koncertov in prireditev se v Postojnski jami stalno odvijajo tudi drugi zanimivi dogodki.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po akcijski ceni €30-80 za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Npr. Vaša predstavitev se bo pojavila na Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Park Postojnska jama in to samo za €30-80 na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu SlovenijeFotografije

Dogodki, prireditve, koncerti - Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti

Fotografija: 2805-0

Postojnska jama - Dogodki, prireditve, koncerti
Dogodki, prireditve, koncerti - Dinozaver v Postojnski jami

Fotografija: 2805-1

Dinozaver v Postojnski jami
Dogodki, prireditve, koncerti - Koncerti

Fotografija: 2805-2

Koncerti
Dogodki, prireditve, koncerti - Serpentes v Postojnski jami

Fotografija: 2805-3

Serpentes v Postojnski jami
Dogodki, prireditve, koncerti - Serpentes

Fotografija: 2805-4

Serpentes

Podatki

Občina: POSTOJNA (15709 prebivalcev)

Naselja v občini:

Postojna (9183 prebivalcev), Planina (815), Prestranek (708), Hrašče (429), Matenja vas (353),

Studeno (298), Hruševje (248), Koče (245), Slavina (221), Belsko (207), Orehek (199), Zagon (194), Hrenovice (193), Šmihel pod Nanosom (190), Razdrto (190), Bukovje (164), Rakitnik (161), Veliki Otok (157), Landol (156), Dilce (143), Stara vas (108), Gorenje (102), Veliko Ubeljsko (87), Predjama (83), Strmca (83), Goriče (81), Grobišče (79), Mali Otok (79), Studenec (73), Slavinje (65), Strane (59), Žeje (55), Mala Brda (52), Malo Ubeljsko (51), Brezje pod Nanosom (43), Velika Brda (43), Sajevče (40), Lohača (32), Liplje (20), Rakulik (20)

Komentarji

Če želite komentirati, se morate REGISTRIRATI ali PRIJAVITI!
Pri tem izletu ni še nobenega komentarja! Naj bo vaš komentar prvi!
Count: 1