Saturday, 06. February, 2016

Blog: KRAJI - Slovenija

Kranj - Prešerni karneval 2016Danes, 6.2.2016, ni bila navadna sobota, ampak pustna sobota in čeprav je bilo malo hladno, kar je seveda normalno za zimo, je bil lep sončen dan, vsaj v Kranju in tudi ljudi se je nabralo kar nekaj.
Bom pa ta prispevek začel z malo kritike oziroma razočaranjem, ker je bila pustna sobota v Kranju organizirana drugače, kot je bila lani in kolikor vem tudi v prejšnjih letih. Lani se je odvijala povorka po cesti, kjer so se vozila originalno našemljena vozila, na katerih pa so bili seveda še našemljeni udeleženci parade, npr. gusarska ladja mi je ostala še posebej v spominu. Letos pa ni bilo vozil, ampak je šla povorka od knjižnice v staro mestno jedro. Kar je sicer lepo, da je bolj živahno v starem delu Kranja, ki na trenutke že tako preveč sameva, a vseeno, kar se tiče pustnega karnevala, je bilo tisto lani veliko bolj pestro in zanimivo. A v redu, mogoče je tako samo moje mnenje in si bo vsak, ki je bil lani, letos pa ni utegnil priti, lahko sam ustvaril mnenje glede na spodnje fotografije.
Voditelja prešernega karnevala
Program je bil razdeljen na dva dela: netekmovalni in tekmovalni. V okviru prvega netekmovalnega dela sem malo zamudil začetek, tako da je bila moja prva točka Ekomobilna tržnica. Sledili so gosti iz Rijeke (Hrvaška), Pust mozirski z gosti iz Nizozemske, Tiranozaver (?) in nato še kurenti (Koranti in orači Rogoznica - Ptuj). Vse skupaj pa sta v redu povezovala voditelj in voditeljica našemljena v smrkca.
Ekomobilna tržnica

Ekomobilna tržnica

Rijeka - Pehlin

Rijeka - Pehlin

Pust mozirski

Pust mozirski

Tiranozaver

Tiranozaver

Kurenti

Kurenti

V tekmovalnem delu so se pomerile samo štiri skupine: vikinge, meduze, življenje - naravno ravnovesje in liki iz stripov.
Vikingi

Vikingi

Meduze

Meduze

Življenje - Naravno ravnovesje

Življenje - Naravno ravnovesje

Liki iz stripov

Liki iz stripov

Ne vem sicer, kje so razlogi, da ni bilo cestne promenade, a če ni kakšnih velikih ovir, bi jo vsekakor spet priporočal za naslednje leto.

Vsi članki