Sunday, 29. November, 2015

Blog: KRAJI - Slovenija

Prednovoletni utrinki s Kranja, Ljubljane in BledaKranj

Kranj - Pungart
Kranj je letos še posebno lepo okrašen in vreden sprehoda po starem mestnem jedru vse do Pungarta. Jelka se nahaja pri gledališču. Letošnja novost pa so tudi sijoči verzi.
Kranj - Jelka

Kranj - Jelka

Kranj - IF FLOYD
Da je dogajanje še bolj pestro, poskrbijo za to koncerti, ki jih je v prazničnem decembru kar nekaj. Bil sem na več koncertih, med drugim tudi na IF FLOYD, ki so igrali skladbe zasedbe Pink Floyd in je bilo zelo dobro.
Kranj - Kuhano vino
Postavili so tudi dosti hišk s ponudbo raznih izdelkov, hrane in seveda tudi kuhanega vina, kjer so se očitno odločili, da ne bodo eden drugemu delali konkurence in imajo vsi enotno ceno 2 eur, kar je več kot v centru Ljubljane.
Kranj - Kr
Dodatno pa dogajanje popestrijo še Kr' kuhne. V soboto 19.12. pa sem na Kr' Božičkovi Kuhni poskusil indijsko hrano, ki je bila zelo okusna.

Ljubljana

Ljubljanski grad
V Ljubljano sem šel predvsem zaradi koncerta Vox Arsane na Ljubljanskem gradu. Prvič sem jih poslušal že kar nekaj let nazaj v vinski kleti na Ptuju, kjer smo bili med drugim povabljeni zaradi predstavitve mesta Ptuja. Od takrat jih nisem več slišal, so mi pa ostali v spominu po njihovem prekrasnem petju in lahko samo potrdim, da je bilo tudi zdaj odlično. So bili pa trenutki pred koncertom malo stresni zaradi prometa in polnega parkirišča pri parlamentu. Pod Kongresnim trgom je kazalo še 20 prostih mest, a jih ni bilo videti oziroma je med tem, ko smo že bili v garaži, številka postopoma padla na 0, tako da ti številka prostih mest pred vhodom v garažo bolj malo koristi, če je znotraj garaže že veliko avtomobilov. Na srečo je imelo makadamsko parkirišče malo naprej še nekaj prostih mest in z decemberskim joggingom sem potem prišel do vzpenjače, ki je ravno odpeljala. Z naslednjo pa ni bilo problemov in nekaj čez 19h sem bil na gradu še pred začetkom koncerta. Po koncertu sem naredil še kratek sprehod po okrašeni Ljubljani.
Ljubljana

Ljubljana

Bled

Bled - Klavir
Na Bledu sem bil dvakrat v zadnjem mesecu. Lep poznojesenski dan sem se sprehodil okrog jezera, kjer je pod Vilo Bled izstopal okrašen klavir.
Bled - Promenada
Ob naslednjem obisku je bil sprehod krajši, vreme pa je bilo že prav zgodnje pomladansko.
Bled - Stojnice
Malo sem se sprehodil mimo stojnic, kjer so nekatere prav lepo okrašene.
Bled - Drsališče
Pri Kavarni Park imajo letos drsališče na zunanji terasi z brezplačnim drsanjem za otroke, odrasli pa morajo plačati 2 eur.
Bled - Kremna rezina
Znotraj pa smo šli na kremno rezino, ki me je po pravici povedano kar malo razočarala. Že po videzu s svojo bledo rumeno barvo ni niti približno izgledala tako kot na uradni strani, prav tako pa tudi ne po okusu. Ne dolgo nazaj sem kupil dve v Mercatorju, kjer je tudi pisalo, da sta iz Bleda in sta bili veliko bolj okusni. V kavarno Bled me že drugače ni preveč mikalo, ker so bolj kot ne vedno natakarji kar malo naveličani in dobim občutek, da sem jim kot gost odveč. Če pa veš, da bi še kremna rezina lahko bila boljša, pa je še razlog več, da me tam najbrž spet nekaj časa ne bo.

Vsi članki