Thursday, 29. December, 2016

Ocenjevanje: KRAJI - Slovenija

Okrepčevalnica Riva

Picerija, špagetrija, ... na piranski Punti


Prešernovo nabrežje 6, Piran

Uvod

Okrepčevalnica Riva se nahaja skoraj na koncu Prešernovega nabrežja (Punte) v Piranu. Ker sva si zaželela pice in po možnosti lokacije ob morju, sva se napotila po piranski Punti, kjer večina restavracij ponuja zelo podobno hrano. Proti koncu Punte sva le naletela tudi na ponudbo pic in skoraj sva se že zmotila in se vsedla v restavracijo Riva. Restavracija Riva se nahaja zraven okrepčevalnice Riva in niti ne vem v kakšnem razmerju sta niti koliko se ponudbi razlikujeta in ali je v ozadju ista kuhinja. Vsaj za pice vem, da so bile napisane samo pri Okrepčevalnici Riva, tako da jih verjetno v restavraciji Riva ne moreš dobiti, razen če si res vse delijo.
Okrepčevalnica Riva

Okrepčevalnica Riva

Ambient 

Kot je bilo že omenjeno, se nahaja okrepčevalnica Riva na Prešernovem nabrežju ob morju. Malo je zoprno vsaj v zimskem času, ker se ves čas vozijo gor in dol vozila ter tako povzročajo prometne zamaške poleg miz, kjer ješ. Lokali ob piranski Punti pa so se na veliko razbohotili na prostor za sprehajalce in vozila in je tako vse skupaj še bolj utesnjeno. Okrepčevalnica Riva deluje malo manj mondeno kot njena sestrska restavracija Riva, npr. glede prtov in podobnega, a to me niti najmanj ni motilo, tako da glede ambienta nimam nekih pripomb. Sem pa sedel zunaj in lovil še presenetljivo tople zimske sončne žarke, tako da za notranjost težko karkoli napišem.

Postrežba 

Natakar je bil solidno prijazen in pijačo sva dobila še kar hitro. Glede pice in solate pa je bilo potrebno kar čakati za razliko od nekaj okoliških gostov, ki so prišli istočasno in že veselo jedli. A to me niti ni tako motilo, ker vedno raje prvo popijem pijačo in šele potem jem.
Ko sva končno dobila vsak svojo polovico pice s pršutom, je natakar rekel, da bo solata čez kakšno minutko. Ko sva pojedla že skoraj celo pico, je prišel povedati, da je nek problem z jajcem in če bova kakšno drugo solato. Ta najina solata bi namreč morala imeti gor še jajce. Ker sva bila že od pice solidno sita, sva rekla, da solate potem ni potrebno prinesti. Zanimivo pa je, da na pici ni bilo problema z jajčko. Mogoče so tam zadnjo porabili.

Ponudba 

Pica s pršutom je bila dobra. Pogosto me motijo pice, ki imajo preveč stvari nametanih in testa skoraj ne občutiš. Ta pa je imela ravno pravšnjo kombinacijo. Ker pa nimava rada, da se preveč najeva, bi rekla, da je bila za naju polovička ravno prav velika. Glede ostale ponudbe težko komentiram, so pa imeli še testenine, solate in še razne druge jedi.

Zaključek

Če bi si srčno želel solato, potem bi me zelo motilo, da je niso utegnili skupaj spraviti. Glede na to, da mi je bila pica všeč, pa bi Okrepčevalnico Riva kljub temu še ponovno obiskal.

Opomba: Zgornji opis je moj lastni subjektivni vtis za obisk, ki se je zgodil na izbran dan in glede na storitev, ki sem jo koristil. Nisem noben strokovnjak za ocenjevanje, zato ga jemljite z rezervo in popolnoma neobvezujoče. Tako da to naj ne vpliva, da boste zaradi tega obiskali določeno lokacijo ali pa da jo zaradi tega ne boste obiskali.

Vsi članki