Sunday, 21. February, 2016

Blog: KRAJI - Slovenija

Ljubljana - Prešernov trg, Hribarjevo in Cankarjevo nabrežje, ...Narodna galerija
Lepo nedeljo sva izkoristila za poldelovni izlet v Ljubljano, kjer sva imela v planu nadaljevati s fotografiranjem tistih delov v središču Ljubljane, ki še nimava obdelanih. Parkirala sva na parkirišču pri parku Tivoli, ki je bilo zelo zasedeno, zato sva še komaj avto stisnila ob strani. Od tam sva se odpravila proti Prešernovemu trgu mimo Narodne galerije, ki sva jo od znotraj pofotografirala na odprtih dneh po prenovi.
Prešernov trg

Prešernov trg

Tromostovje - Indijanec
Na Prešernovem trgu sva pofotografirala cerkev, Hauptmannovo hišo, Prešernov spomenik, Tromostovje, ... Hauptmannova hiša mi je še posebej zanimiva. Na Tromostovju je dogajanje popestril indijanec z glasbo, na drugi strani pa se je ves čas slišala harmonika.
Cankarjevo nabrežje

Cankarjevo nabrežje

Najstarejša hiša v Ljubljani - 1528
Od Prešernovega trga sva se odpravila po Cankarjevem nabrežju, kjer so bili lokali že solidno napolnjeni. Vmes sva se ustavila še na Ribjem trgu, kjer je bilo zaradi senčnikov od restavracije že kar malo težko fotografirati ploščo z letnico 1528 na najstarejši hiši v Ljubljani.
Hribarjevo nabrežje

Hribarjevo nabrežje

Vegova ulica - Kipi skladateljev
S Cankarjevega nabrežja sva vmes še malo skočila do Hribarjevega nabrežja preko Ribje brvi in tako obe strani za silo pofotografirala do Šuštarskega mostu. Od tod naprej pa imava že pofotografirano od prej, zato sva zavila do Novega trga in naprej do Gosposke ulice. Na Trgu francoske revolucije sva obrnila nazaj po Vegovi ulici, kjer je bilo veliko kipov za pofotografirati. Seveda pa nisva spregledala še Narodne univerzitetne knjižnice.
Narodna univerzitetna knjižnica - NUK

Narodna univerzitetna knjižnica - NUK

Kongresni trg - Park Zvezda
Ostalo je še nekaj prostora za nekaj fotografij Kongresnega trga in kartica na fotoaparatu je bila polna. Nekako sem mislil, da bo skoraj ena prazna 2 GB dovolj, a mi je bilo potem kar malo žal, ko sva se sprehajala še ob Gradaščici, kar pa bo ostalo za naslednjič.

Vsi članki