Kaj obiskati v Sloveniji v enem dnevu?Kar težko se je odločiti, kaj bi obiskali v Sloveniji v samo enem dnevu. Čeprav je slovenija relativno majhna, ima veliko lepih krajev vrednih obiska. Ne glede na to, bom poskušal podati nekaj idej, kaj bi bilo za videti v Sloveniji v enem dnevu. Bo zelo aktiven dan, a ne skrbite, ker boste videli veliko zanimivih krajev.

Zjutraj

Bled
Dan v Sloveniji lahko začnete ob jezeru Bled, ki deluje pravljično in je brez dvoma eden najlepših krajev v Sloveniji. Lahko se malo sprehodite ob jezeru ali vzpnete na Blejski grad. Po ogledu Bleda lahko obiščete še Bohinjsko jezero ali sotesko Vintgar. Bohinjsko jezero je jezero na robu Triglavskega narodnega parka. Uživajte v lepoti. Če se odločite za obisk soteske Vintgar, boste uživali v sprehodu ob reki Radovni, ki teče v čudoviti soteski. Po tem se odpravite proti glavnemu mestu Slovenije, Ljubljani.

Popoldne

Ljubljana
V Ljubljani boste obiskali očarljivo staro mestno jedro. Sprehodite se ob reki Ljubljanici ob starih stavbah. Začutite duh zgodovine. Lahko se sprehodite še do Ljubljanskega gradu ali se do tja pripeljete z vzpenjačo. Z gradu lahko uživate v čudovitem razgledu na Ljubljano z okolico. Po času preživetem v Ljubljani boste obiskali svetovno znano Postojnsko jamo ali Škocjanske jame. Oboje so zelo lepe, tako da za katerekoli se odločite, vam ne bo žal.

Zvečer

Piran
Ob večeru predlagam, da obiščete še staro mediteransko mesto Piran. Sprehodite se po starih ozkih ulicah do cerkve sv. Jurija. Uživajte v veličastnem razgledu na mesto in sončni zahod. Potem lahko obiščete še Tartinijev trg s čudovitimi starimi stavbami vse naokrog in Tartinijev spomenik. Tam se usedite za kakšno mizo od kavare, posebej, če ste tam v topli poletni noči.
Slovenija ima veliko zanimivih krajev, tako da je bil to samo kratek spisek idej, kaj obiskati v Sloveniji v samo enem dnevu.
Škocjanske jame

Škocjanske jame

Vsi članki