Najlepši krajiNajvečja slovenska mesta po velikosti
Kranj - Kranj
GorenjskaKranj

Kranj

Nastanitve

Kranj je največje mesto na Gorenjskem in četrto največje mesto v Sloveniji, ki se je razvilo na skalnatem pomolu ob sotočju rek Save in Kokre. Kranj ima status kulturnega, gospodarskega in športnega središča Gorenjske. Staro mestno jedro je od leta 1983 zaščiteno kot kulturni spomenik, saj je bogato s mnogimi kulturno - zgodovinskimi znamenitostmi. V starem delu so večje znamenitosti Mestna hiša, Prešernova hiša, Pavšlarjeva hiša, Petrčkova hiša, cerkev sv. Kancijana in tovarišev, grad Khislstein, Mitničarska hiša, Roženvenska cerkev s Plečnikovimi arkadami in drugo. V tem delu je zanimiv tudi kanjon reke Kokre in razgledna točka na Pungertu.
Okolico Kranja odlikujejo mnoge kulturne in naravne znamenitosti, raznolika kulinarična ponudba in privlačne kolesarske, pohodniške in rekreacijske poti. Obiskovalci lahko obiščejo Brdo pri Kranju, Preddvor, Trbojsko jezero, se vzpnejo na manjši hrib Sveti Jošt nad Kranjem ali Šmarjetno goro ali pa se osvežijo pri slapu Šum.
V Kranju ni na voljo veliko hotelskih namestitev. V najvišjo kategorijo spadata Hotel Kokra in Hotel Actum s štirimi zvezdicami. Hotel Actum se nahaja v starem mestnem jedru Kranja. Je luksuzen butični hotel, ki je zasnovan v romantičnem baročnem slogu. Je prvi hotel v Sloveniji, skozi katerega se je možno sprehoditi in si ogledati zgodovino avtomobilov. Gostom je na voljo 24-urna recepcija, trgovina s spominki, restavracija, letni vrt, prevoz iz letališča in nazaj, organizirajo pa tudi izlete po Sloveniji in drugo. Hotel Kokra je poslovni hotel, ki se nahaja ob robu parka Brdo. Hotel zaznamuje visok nivo storitev, vrhunsko udobje, strokovno in prijazno osebje, bogata ponudba nastanitvenih, konferenčnih in gostinskih programov ter možnost sprostitve v wellness Centru dobrega počutja Vrelec Brdo. Poleg teh hotelov so obiskovalcem na voljo še Hotel Bellevue, Hotel Creina, Hotel Azul in drugi.
Poleg hotelskih namestitev ponuja Kranj tudi poceni namestitve v hostlih, apartmajih in sobah. V okviru hostlov je obiskovalcem na razpolago Hostel Cukrarna, ki ima lep razgled na kanjon reke Kokre in drugi. V okviru apartmajev in sob so na voljo Sobe Valjavec, kjer nudijo tudi zajtrk, Penzion Na poljani in drugo.
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Kranj - Vseh nastanitev: 56

Rezultati: 1 - 15

Razvrsti po: LokacijaZvezdiceIme namestive
Prejšnja stran1234Naslednja stran
COMFY and BRIGHT Apartment
6 Ulica Juleta Gabrovška pritličje, 4000 Kranj
Lokacija, fotografije, znamenitosti
Št. sob:
1
REZERVACIJA
Homestay Sreš
Nedeljska vas 12, 4000 Mlaka pri Kranju
Lokacija, fotografije, znamenitosti
Št. sob:
5
REZERVACIJA
Prejšnja stran1234Naslednja stran