Bovec - Panorama - Panorama
GoriškaBovec - Panorama

Bovec - Panorama 

Bovec - Panorama
Bovec - Panorama
Bovec - Panorama
Trenutno
overcast;;light
5
Jutri
mostClear;;light
2 11
11.12.2023
overcast;;light
2 13

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Bovška kotlina je največji plani svet in najbolj globoko s prodom zapolnjena kotlina v slovenskem delu Julijcev. Reka Soča, ki še tik nad njo reže globoka korita, je tukaj na široko razlita in ustvarja celo nekaj rečnih otočkov.
Naselja v Bovški kotlini so večinoma gručasta ali dvoredna obcestna. Ob severnem robu je na veliki prisojni terasi pod visokim Rombonom Bovec, ki je najbolj pomembno naselje kotline. Bovec poleg starega trškega jedra obsega še Malo vas, Dvor, Brdo in Kaninsko vas. Staro jedro, kjer prevladuje bovški tip enonadstropne hiše, je pod župnijsko gotsko cerkvijo svetega Urha, ki so jo v sedanji podobi zgradili po drugi svetovni vojni. Ostanki starega svetišča so vidni v preddverju. V Bovec prihajajo obiskovalci v spomladanskem in poletnem času zaradi ribarjenja v Soči, veslanja po divjih vodah in planinarjenja po širni gorski okolici. Leta 1980 so kilometer južno od Bovca usposobili tudi športno letališče za motorna in jadrarlna športna letala. Planote Kaninskega pogorja na severozahodu so nastale v pliocenu in so ledeniško zelo preoblikovane. Še posebej je značilen razgiban visokogorski kras. Nad severnim robom Bovške kotline se strmo vzpenja Kanin, gorska skupina, ki že spada k Zahodnim Julijskim Alpam. Strma pobočja preidejo v višini med 1800 in 2300 metrov v obsežne visokogorske kraške planote (pode), ki se zaključijo z grebenom, po katerem poteka državna meja z Italijo. Najbolj pomembni vrhovi so Visoki Kanin (2587 m), ki je najvišji v zahodnem delu, v Prestreljeniku (2499 m) je slovito naravno okno, po njem je ime gore, Rombon (2208 m) je najvišji vrh vzhodnega Kanina. Severna, italijanska stran, je zelo prepadna in v njeni senčni legi sta dva ledenika. Visokogorski podi (Goričica pod Rombonom, Kaninski in Prestreljeniški podi) so svetovno znani primeri visokogorskih kraških planot.
Od Bovca čez Čukljo do Rombona je potekala 1915-1917 soška fronta. Večina padlih je pokopanih na vojaških pokopališčih v Bovcu, Kobaridu in Logu pod Mangartom. Bojevanje v teh krajih med prvo svetovno vojno je slikovito predstavljeno v Kobariškem muzeju.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 100€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Bovec - Panorama in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Bovec in to samo za 100€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Panorama - Cesta v smeri Trente, Predela, ...

Fotografija: 4061-0

Cesta v smeri Trente, Predela, ...
Panorama - Panorama

Fotografija: 4061-1

Panorama
Panorama - Bovec in Rombon

Fotografija: 4061-2

Bovec in Rombon
Panorama - Kanin z okoliškimi vrhovi

Fotografija: 4061-3

Kanin z okoliškimi vrhovi
Panorama - Kanin

Fotografija: 4061-4

Kanin
Panorama - Cesta v smeri Kobarida

Fotografija: 4061-5

Cesta v smeri Kobarida
Panorama - Polovnik

Fotografija: 4061-6

Polovnik

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BOVEC (3049 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bovec (1570 prebivalcev), Žaga (319), Čezsoča (308), Srpenica (169), Kal - Koritnica (140),

Soča (133), Log pod Mangartom (128), Trenta (117), Log Čezsoški (65), Plužna (45), Lepena (33), Strmec na Predelu (12), Bavšica (10)