Saturday, 19. March, 2016

Blog: KRAJI - Slovenija

Ljubljana - Grudnovo nabrežje, Levstikov trg, Stari trg, Mestni trg ...Bober/vidra/nutrija ob Ljubljanici
Lepo soboto sva ponovno izkoristila za obisk Ljubljane, zato da bi nadaljevala s fotografiranjem Ljubljane, ki sva jo v preteklih letih preveč zanemarjala. Ker je bilo zadnjič parkirišče pri Tivoliju zelo zasedeno, sva se danes odločila, da parkirava pri Botaničnem vrtu. Tam je pri šoli lepo in nezasedeno parkirišče in na srečo so rampe gor, tako da se jim iskreno zahvaljujem za to. Od tam sva se napotila do Špice, kjer sva prvič videla, da tam obratuje tudi lokal, katerega mize so bile v celoti zasedene. Sem pa na drugi strani Špice pogrešal ladjice, na katerih je tudi bilo prijetno kaj popiti. Malo naprej od Špice so ob splavu na kupih vej bile tri vidre/bobri/nutrije, kakorkoli se jim že reče. Nikoli jih še nisem videl, še posebej pa ne na Ljubljanici, tako da so bile zanimive za videti. Od tu sva se odpravila proti Grudnovemu nabrežju in ga malo pofotografirala. Malo sva prebrala še informativne table pred Arhivom Republike Slovenije.
Grudnovo nabrežje

Grudnovo nabrežje

Levstikov trg
Od tam sva se napotila do Levstikovega trga in nadaljevala proti Staremu trgu, kjer sva pofotografirala Stiški dvorec, Ursini-Blagajevo hišo, kipi Lili Novy ...
Stari trg

Stari trg

Mestna hiša v Ljubljani
Od Starega trga pa nadaljevala na Mestni trg, kjer sva stopila še v Mestno hišo. V njej je bila zanimiva razstava od Seija Kimota: Moč in nemoč.
Mestni trg

Mestni trg

Vsi članki