Parki, arboretumi, vrtovi
Ljubljana - Park Tivoli - Promenada in Tivolski grad zadaj
OsrednjeslovenskaLjubljana - Park Tivoli

Ljubljana - Park Tivoli 

Danes
prevCloudy;;light
-4 9
Jutri
mostClear;;light
-3 7
19.01.2022
mostClear;;light
-5 8

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Park Tivoli je najlepši in največji park glavnega mesta Slovenije, Ljubljane. Obsega približno 5 km2 ter sega v središče mesta. V njem se lahko sprehajamo, tečemo, občudujemo naravo in se sproščamo v čudovitem okolju. Skupaj z Šišenskim hribom in Rožnikom tvori krajinski park. Mestni park je nastal iz parkov, ki sta obdajala Cekinov grad in grad Podturn. V Cekinovem gradu je sedež Muzeja novejše zgodovine. Zgraditi ga je dal grof Leopold Lamberg med letoma 1752 in 1755. Grad krasi poznobaročna fasada. Izredno čudovita je baročno poslikana dvorana v nadstropju. Mestni park je razdeljen je na tri glavne drevorede, ki so nasajeni s kostanji. V parku se nahajaja več fontan in kipov. Ob robu parka je ribnik, zraven katerega je tudi manjši botanični park z rastlinjakom. Za otroke predstavlja raj otroško igrišče, ki je bilo preurejeno in opremljeno z novimi igrali leta 1994. Znano Jakopičevo sprehajališče, ki se konča pred stopniščem pod Tivolskim gradom, se imenuje po slovenskem impresionističnem slikarju Rihardu Jakopiču. Grad Tivoli se nahaja ob vznožju hriba Rožnik. Ima pestro zgodovinsko preteklost in različne lastnike. Od leta 1865 je v lasti mesta Ljubljana. Zgrajen je bil bazen z vodometom in stopnišče s slovitimi litoželeznimi kipi psov, ki so brez jezikov. V Tivolskem gradu so bila do leta 1967 stanovanja, danes pa je v njem Mednarodni grafični likovni center. Na ogled so tudi priložnostne razstave. Za gradom se začne učna Jesenkova pot. Blizu stoji tudi stavba v alpskem slogu, Švicarija, ki je nekdanji Hotel Tivoli. V okviru Zavoda Tivoli se lahko rekreiramo na različnih področjih kot so tenis, savna, kopališče, vodna aerobika, fitnes, aerobika in drsališče. V dvorani Tivoli potekajo športne prireditve in večji koncerti.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Park Tivoli - Promenada in Tivolski grad zadaj

Fotografija: 2020-0

Promenada in Tivolski grad zadaj
Park Tivoli - Cekinov grad - Muzej novejše zgodovine Slovenije

Fotografija: 2020-1

Cekinov grad - Muzej novejše zgodovine Slovenije
Park Tivoli - Park Tivoli

Fotografija: 2020-2

Park Tivoli
Park Tivoli - Park Tivoli

Fotografija: 2020-3

Park Tivoli
Park Tivoli - Park Tivoli

Fotografija: 2020-4

Park Tivoli
Park Tivoli - Park Tivoli

Fotografija: 2020-5

Park Tivoli
Park Tivoli - Tivolski grad - Mednarodni grafični likovni center

Fotografija: 2020-6

Tivolski grad - Mednarodni grafični likovni center
Park Tivoli - Pogled na promenado iz smeri Tivolskega gradu

Fotografija: 2020-7

Pogled na promenado iz smeri Tivolskega gradu
Park Tivoli - Litoželezni kipi psov brez jezikov

Fotografija: 2020-8

Litoželezni kipi psov brez jezikov

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 10 €
od 51 €
Ljubljana
od 12 €
od 33 €
Ljubljana
od 85 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)