Ljubljana - Ribja brv - Ribja brv
OsrednjeslovenskaLjubljana - Ribja brv

Ljubljana - Ribja brv

Trenutno
mostClear;;
6
Jutri
partCloudy;;
-2 6
18.01.2022
partCloudy;;
-2 7

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana z znamenito reko Ljubljanico je poznana kot mesto zanimivih in lepih mostov. To niso veliki mostovi, kakršni so značilni za nekatere druge evropske prestolnice, ampak so morda privlačni ravno zaradi svoje majhnosti.
Najstarejši ljubljanski most je bil zgrajen v rimskem času in je stal verjetno na sredi med sedanjim Šentjakobskim in Čevljarskim mostom. V srednjem veku sta bila dva mostova, kasneje so se postopoma pridruževali še drugi. Bolj kot se je Ljubljana večala, več jih je bilo. Med najbolj znamenite ljubljanske mostove spadajo Tromostovje, novi Mesarski most, Zmajski most, ki je dobil ime po velikih bakrenih zmajih, Šempetrski most, Čevljarski most, ki je stal že v srednjem veku, Šentjakobski most, Prulski most, nov most čez Gruberjev prekop na Špici in širok Trnovski most iz leta 1932. Ribja brv poteka iz smeri Ribjega trga na Cankarjevem nabrežju preko Ljubljanice z izhodom na Gerberjevo stopnišče in Hribarjevo nabrežje. Brv je dobila ime po Ribjem trgu, s katerega se pešec odpravi na sprehod preko Ribje brvi, Hribarjevega nabrežja in Gerberjevega stopnišča na Kongresni trg. Ribja brv je bila postavljena leta 1991 iz ostankov nosilcev iz lepljenega lesa, ki so jih uporabili pri obnovi znamenitega Tromostovja. Brv se je izkazala kot nenadomestljiva povezava za pešce med starim delom mesta in Kongresnim trgom. Brv je na tem mestu v letu 1895 predvidel že arhitekt in urbanist Maks Fabiani. Arhitekt Alfred Keller je v kasnejšem času v okviru ureditve obrežja Ljubljane na tem predelu predvidel stopnice do Ljubljanice. Leta 1934 je obe zamisli arhitektov povzel Jože Plečnik, saj je pri ureditvi Kongresnega trga oblikoval stopnišče k pristanu Makalonca. V naslednjih letih so naredili več variant projektnih rešitev vse do leta 1991, ko je bila Ribja brv tudi narejena. Prva sanacija Ribje brvi je bila leta 2004, nato leta 2011, julija leta 2014 meseca pa so leseno Ribjo brv razrezali in odpeljali.
Na njenem mestu so nato septembra na podlagi arhitekturnega natečaja odprli prenovljeno minimalistično brv, ki je iz jeklene konstrukcije in ima stekleno ograjo. Most ima ogrevana tla, kar preprečuje poledenitev pohodne površine.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Ribja brv - Ribja brv v bližini Tromostovja

Fotografija: 2016600-0

Ribja brv v bližini Tromostovja
Ribja brv - Ribja brv

Fotografija: 2016600-1

Ribja brv
Ribja brv - Ribja brv med Gerberjevim stopniščem in Ribjim trgom

Fotografija: 2016600-2

Ribja brv med Gerberjevim stopniščem in Ribjim trgom
Ribja brv - Ribja brv z Gerberjevega stopnišča

Fotografija: 2016600-3

Ribja brv z Gerberjevega stopnišča
Ribja brv - Ribja brv v Ljubljani

Fotografija: 2016600-4

Ribja brv v Ljubljani
Ribja brv - Ribja brv s pogledom na Tromostovje in Prešernov trg

Fotografija: 2016600-5

Ribja brv s pogledom na Tromostovje in Prešernov trg
Ribja brv - Razgled z Ribje brvi

Fotografija: 2016600-6

Razgled z Ribje brvi
Ribja brv - Gerberjevo stopnišče

Fotografija: 2016600-7

Gerberjevo stopnišče
Ribja brv - Ribja brv in Cankarjevo nabrežje na drugem bregu

Fotografija: 2016600-8

Ribja brv in Cankarjevo nabrežje na drugem bregu
Ribja brv - Ribja brv pred prenovo

Fotografija: 2016600-9

Ribja brv pred prenovo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Ljubljana
od 80.24 €
od 83.3 €
Ljubljana
od 135 €
od 150 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)