Ljubljana - Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje
OsrednjeslovenskaLjubljana - Cankarjevo nabrežje

Ljubljana - Cankarjevo nabrežje 

Ljubljana - Cankarjevo nabrežje
Ljubljana - Cankarjevo nabrežje
Ljubljana - Cankarjevo nabrežje
Ljubljana - Cankarjevo nabrežje
Trenutno
prevCloudy;RA;mod
12
Jutri
prevCloudy;RA;mod
10 12
24.10.2021
partCloudy;;light
5 13

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, je poznana po številnih znamenitostih, ki privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. Poseben pečat ji daje slikovita reka Ljubljanica, ki mirno teče skozi mesto. Nad starim mestnim jedrom se dviga največja zanimivost in simbol, Ljubljanski grad.
Reka Ljubljanica izvira pri Vrhniki, teče nato skozi Ljubljano in se kmalu, že pri Zalogu, izlije v reko Savo. Je torej dokaj kratka reka, vendar je bila svoje čase zelo pomembna. Po njej so vozili čolni pa tudi večje ladjice in ladje, ki so prevažali različne tovore. Z izgradnjo železnice je njen pomen upadel, saj so odtlej pluli samo do Vrhnike. Pristanišče se je najprej nahajalo na Bregu, blizu Novega trga, potem pa se je preselilo na Trnovo (Trnovski pristan). Naravno okljukasto pot reke Ljubljanice so najprej spremenili Rimljani, ki so potrebovali hitrejšo prometno povezavo, kasneje pa je dobila novo podobo predvsem z graditvijo Gruberjevega kanala med Grajskim hribom in Golovcem v 18. stoletju, z ureditvijo struge skozi mesto v 20. stoletju ter s preureditvijo nabrežij in mostov v 21. stoletju. Sedanja podoba prelepih ljubljanskih nabrežij je nastala predvsem na osnovi Plečnikovih zamisli in prizadevanj sodobnih arhitektov. Ti so nato sledili njegovim zasnovam, jih dopolnili z modernimi arhitekturnimi in urbanističnimi rešitvami ter za svoje delo leta 2012 prejeli evropsko nagrado za urbani javni prostor.
Cankarjevo nabrežje se prične pri Tromostovju, gre nato v smeri proti Ribji brvi in se zaključi pri znamenitem Šuštarskem mostu. Na tem predelu se nahaja Hiša Cankarjevo nabrežje 3, znana restavracija Zlata ribica, Slovenska hiša – Meščanka, Stara mačka – Kavarna Maček, AdHoc Hostel in druge zanimivosti ter številni lokali. Hiša Cankarjevo nabrežje 3 je baročno zasnovana, v 18. stoletju nadzidana meščanska hiša s predelano fasado leta 1931. Konec 16. stoletja je bila v lasti Adama Bohoriča. Slovenska Hiša se nahaja na naslovu Cankarjevo nabrežje 13. Predstavlja stik podeželja z urbanim mestom, v njej gostom nudijo tradicionalne slovenske dobrote in med drugim tudi Cankarjevo kavo. Zlata ribica je ena najstarejših restavracij v Ljubljani. Meni je sestavljen iz okusov cele Slovenije, od morskih jedi iz primorja, jedi z alpskim priokusom, do prekmurskih gibanic. Hostel AdHoc nudi gostom zasebne sobe in skupne spalnice s skupnimi kopalnicami, brezplačen brezžični internet na javnih površinah, skupni prostor s kabelsko televizijo ter internetni kotiček. Hostel nudi tudi izmenjavo knjig.
Cankarjevo nabrežje je izredno živahno območje skozi celo leto, še posebej pa oživi v toplih mesecih. Je kot ustvarjeno za sanjave sprehode ob čudoviti reki Ljubljanici in za brezdelno posedanje v številnih lokalih.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Cankarjevo nabrežje - Začetek Cankarjevega nabrežja pri Tromostovju

Fotografija: 2016800-0

Začetek Cankarjevega nabrežja pri Tromostovju
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje pri Ribji brvi

Fotografija: 2016800-1

Cankarjevo nabrežje pri Ribji brvi
Cankarjevo nabrežje - Hiša Cankarjevo nabrežje 3

Fotografija: 2016800-2

Hiša Cankarjevo nabrežje 3
Cankarjevo nabrežje - Restavracija Zlata ribica

Fotografija: 2016800-3

Restavracija Zlata ribica
Cankarjevo nabrežje - Slovenska hiša - Meščanka

Fotografija: 2016800-4

Slovenska hiša - Meščanka
Cankarjevo nabrežje - Slovenska hiša

Fotografija: 2016800-5

Slovenska hiša
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje

Fotografija: 2016800-6

Cankarjevo nabrežje
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje in Ljubljanski grad v ozadju

Fotografija: 2016800-7

Cankarjevo nabrežje in Ljubljanski grad v ozadju
Cankarjevo nabrežje - Stara mačka - Kavarna Maček

Fotografija: 2016800-8

Stara mačka - Kavarna Maček
Cankarjevo nabrežje - Kavarna Maček

Fotografija: 2016800-9

Kavarna Maček
Cankarjevo nabrežje - Bar Chill Out

Fotografija: 2016800-10

Bar Chill Out
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje proti Šuštarskemu mostu

Fotografija: 2016800-11

Cankarjevo nabrežje proti Šuštarskemu mostu
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje pomladi

Fotografija: 2016800-12

Cankarjevo nabrežje pomladi
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje poleti

Fotografija: 2016800-13

Cankarjevo nabrežje poleti
Cankarjevo nabrežje - AdHoc Hostel

Fotografija: 2016800-14

AdHoc Hostel
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje do Šuštarskega mostu

Fotografija: 2016800-15

Cankarjevo nabrežje do Šuštarskega mostu
Cankarjevo nabrežje - Huda Gooda

Fotografija: 2016800-16

Huda Gooda
Cankarjevo nabrežje - Cankarjevo nabrežje ob Ljubljanici

Fotografija: 2016800-17

Cankarjevo nabrežje ob Ljubljanici

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)