Jezero Jasna - Foto točka s Kosobrinom - Foto točka s Kosobrinom
GorenjskaJezero Jasna - Foto točka s Kosobrinom

Jezero Jasna - Foto točka s Kosobrinom

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Jezero Jasna se nahaja pred začetkom prvih zavojev ceste iz Kranjske Gore na Vršič. Kranjska Gora je gorski turistični kraj in pomembno zimskošportno središče, ki skozi celo leto privablja številne domače in tuje obiskovalce.
Okoli starega vaškega jedra je nastal nov, turistični del naselja – penzioni, hoteli in počitniška stanovanja, trgovsko središče in rekreacijski objekti. S sosednjimi naselji Gozd-Martuljkom, Ratečami, Podkorenom ter dolinama Planica in Velika Pišnica predstavlja celovito turistično območje s skupnimi pešpotmi, smučišči, žičnicami in programi za hojo in tek na smučeh. Kranjska Gora je izhodišče planinskih poti in izletov, nudi raznoliko rekreacijo za pohodnike, sprehajalce, alpiniste in kolesarje. Kopanju so namenjeni pokriti bazeni v hotelih, za osvežitev in sončenje na prostem so primerne prodnate sipine ob jezeru Jasna, čista, toda hladna voda Save Dolinke pod Kranjsko Goro in v Martuljku ter bazen na prostem pri hotelu Špik v Gozd-Martuljku. Tenis je možno igrati na več igriščih na prostem ob hotelih in v pokriti dvorani. Jezero Jasna sestavlja dvoje medsebojno povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Male in Velike Pišnice. Obiskovalce in kopalce pri jezeru pričakujejo pomoli in šest metrov visoka razgledna ploščad. Foto točka s Kosobrinom se nahaja na prodnatem predelu med obema jezeroma. Kosobrin je stranski literarni lik v mladinski pripovedki Kekec pod samotnim breznom, ki jo je napisal mladinski pisatelj Josip Vandot (1884-1944). S to knjigo je zaključil trilogijo mladinskih planinskih zgodb, v katere kot glavnega junaka postavi desetletnega fanta z imenom Kekec. Kosobrin je dobrosrčen, majhen in zelo strahopeten možiček.
Ob jezeru obiskovalci lahko uživajo v prelepih razgledih na Julijske Alpe v ozadju ter se ohladijo z osvežilnim sladoledom ali pijačo. Okoli Jasne vodijo lepo urejene sprehajalne poti, na voljo pa je tudi Kneippova pot. V zimskem času je možno tudi drsanje.

Fotografije

Foto točka s Kosobrinom - Foto točka pri jezeru Jasna

Fotografija: 200703-0

Foto točka pri jezeru Jasna
Foto točka s Kosobrinom - Foto točka s Kosobrinom

Fotografija: 200703-1

Foto točka s Kosobrinom
Foto točka s Kosobrinom - Foto točka z druge strani

Fotografija: 200703-2

Foto točka z druge strani
Foto točka s Kosobrinom - Planika

Fotografija: 200703-3

Planika
Foto točka s Kosobrinom - Kosobrin

Fotografija: 200703-4

Kosobrin
Foto točka s Kosobrinom - Kosobrin pri jezeru Jasna

Fotografija: 200703-5

Kosobrin pri jezeru Jasna
Foto točka s Kosobrinom - Kosobrin iz lesa

Fotografija: 200703-6

Kosobrin iz lesa

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Kranjska Gora
od 400 €
Kranjska Gora
Kranjska Gora
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: KRANJSKA GORA (5212 prebivalcev)

Naselja v občini:

Kranjska Gora (1491 prebivalcev), Mojstrana (1098), Gozd Martuljek (636), Dovje (620), Rateče (618),

Podkoren (390), Belca (161), Log (95), Zgornja Radovna (71), Srednji Vrh (32)