Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20 - Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20
JugovzhodnaDolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20

Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20

Trenutno
mostClear;;light
27
Jutri
clear;;light
12 24
13.07.2020
prevCloudy;;light
10 25

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Dolenjske Toplice se nahajajo na jugovzhodnem delu Slovenije. Naselje, v katerem se križajo lokalne ceste, leži na zahodnem delu Novomeške kotline ob potoku Sušica. Kraj je najbolj znan po Termah Dolenjske Toplice, ki so priljubljeno zdravilišče.
Hiša Zdraviliški trg 20 se nahaja ob glavni ulici naselja in oblikuje severozahodni vogal Zdraviliškega trga. Stoji pred zdraviliškimi zgradbami sredi zgodovinskega jedra. Je enonadstropna zgradba z daljšo obcestno šestosno nesimetrično oblikovano fasado. Stranska fasada na trg je oblikovana simetrično s tremi osmi. Okoli oken je preprosta historicistična okvirna dekoracija. Na delu, kjer je že konec 19. stoletja na trgu stala svetilka z bogatim litoželeznim dekorativnim podstavkom, je bil v času med obema svetovnima vojnama urejen okrogel vodnjak, spodnji del svetilke pa so spremenili v okrasni element vodnjaka s termalno vodo. Vodnjak stoji ob lipi v osrednjem delu Zdraviliškega trga. Dolenjske Toplice se v pisnih virih prvič omenjajo leta 1228. Prvo kopališko zgradbo je dal zgraditi knez Ivan Vajkard I. Auersperg Turjaški že v sredini 17. stoletja – pokriti je dal enega od treh vrelcev termalne vode. Med letoma 1767 in 1776 so sezidali še sedaj mogočen hotel Vital. Knezi so zdravilišče velikokrat prenovili, nazadnje v letu 1899, ko je bil zgrajen hotel Kristal. Po menjavanju mnogih lastnikov je bilo zdravilišče leta 1974 priključeno Tovarni zdravil Krka. Kompleks Dolenjskih Toplic zajema Wellness center Balnea z notranjimi in zunanjimi bazeni, sodoben hotel Balnea ter hotela s pridihom zgodovine Kristal in Vital. Toplice ponujajo veliko možnosti tudi za sprehajanje, kolesarjenje, vodne športe na reki Krki, nordijsko hojo, skike in ostale rekreacijske aktivnosti.
Zanimivost Dolenjskih Toplic je tudi zdraviliški park, ki ima lepo urejeno botanično pot. Zasnovali so ga že leta 1898, ko je bil med drugim zasajen tudi kostanjev drevored. V parku uspeva več kot 100 različnih grmovnih in drevesnih vrst.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni €100-160 za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20 in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Dolenjske Toplice in to samo za €300 na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Hiša Zdraviliški trg 20 - Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20

Fotografija: 4581-0

Dolenjske Toplice - Hiša Zdraviliški trg 20
Hiša Zdraviliški trg 20 - Hiša Zdraviliški trg 20

Fotografija: 4581-1

Hiša Zdraviliški trg 20
Hiša Zdraviliški trg 20 - Hiša Zdraviliški trg 20, Dolenjske Toplice

Fotografija: 4581-2

Hiša Zdraviliški trg 20, Dolenjske Toplice

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Dolenjske Toplice
od 50 €
Dolenjske Toplice
od 36.4 €
od 52 €
Dolenjske Toplice
Dolenjske Toplice
od 120 €
od 190 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: