Dolenjske Toplice - Vodnjak - Vodnjak
JugovzhodnaDolenjske Toplice - Vodnjak

Dolenjske Toplice - Vodnjak

Danes
clear;;light
10 27
Jutri
clear;;light
13 31
10.07.2020
mostClear;;light
16 35

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Dolenjske Toplice se nahajajo na robu Novomeške kotline ob potoku Sušica. Kraj je dobil ime po termalnih vrelcih in je usmerjen predvsem v turistično dejavnost. Poleg term mu to omogoča tudi gričevnata okolica z mnogimi znamenitostmi.
Terme se uvrščajo med najstarejša zdravilišča v Evropi. Že v času avstro-ogrske monarhije so bile poznane kot ene uglednejših toplic, s sodobno ponudbo wellness in zdravstvenih storitev pa so tudi v sedanjem času priljubljen cilj gostov iz cele Evrope. Staro vaško jedro oblikujejo zgradbe iz 19. stoletja in cerkev svete Ane iz leta 1648 z ostanki taborskega obzidja, ki je v osnovi srednjeveški. Vodnjak na Zdraviliškem trgu stoji ob stari lipi v osrednjem delu trga, med Zdraviliškim in Kopališkim domom. Na predelu, kjer je že konec 19. stoletja na Zdraviliškem trgu stala svetilka z litoželeznim dekorativnim podstavkom, je bil v obdobju med obema vojnama urejen okrogel vodnjak, spodnji del svetilke pa so spremenili v okrasni element vodnjaka s termalno vodo. Kompleks term obsega Center zdravja, sodoben hotel Balnea, Wellness center Balnea z notranjimi in zunanjimi bazeni ter hotela s pridihom zgodovine Kristal in Vital. V termah se ponašajo tudi z bogato tradicijo zdraviliške dejavnosti. Posebnost toplic je tudi zdraviliški park z lepo urejeno botanično potjo. Že leta 1898 je bil v njem zasajen kostanjev drevored. V parku sedaj uspeva več kot 100 različnih grmovnih in drevesnih vrst.
Dolenjske Toplice nudijo veliko možnosti za vodne športe na reki Krki, sprehajanje, kolesarjenje, nordijsko hojo in druge aktivnosti. Slikovita dolina reke Krke in zanimiva okolica dolenjskih term sta idealni za rekreacijo in sprostitev za vse, ki radi preživljajo svoj čas v naravi.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni €100-160 za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Dolenjske Toplice - Vodnjak in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Dolenjske Toplice in to samo za €300 na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Vodnjak - Vodnjak

Fotografija: 4582-0

Vodnjak
Vodnjak - Nekdaj del svetilke

Fotografija: 4582-1

Nekdaj del svetilke

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Dolenjske Toplice
od 120 €
od 190 €
Dolenjske Toplice
od 50 €
Dolenjske Toplice
od 36.4 €
od 52 €
Dolenjske Toplice
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: