Lipov drevored Kobarid - Staro selo - Lipov drevored Kobarid - Staro selo
GoriškaLipov drevored Kobarid - Staro selo

Lipov drevored Kobarid - Staro selo

Trenutno
clear;;light
19
Jutri
prevCloudy;;light
6 19
02.11.2020
overcast;;light
9 17

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Staro Selo je gručasto naselje, ki spada v Občino Kobarid. Vasica v Staroselskem podolju leži ob vznožju vzhodnega obronka Stola in Starijskega vrha. Južno od naselja izvirata potoka Kozlovnica in Idrija, izpod Starijskega vrha pa priteče potok Potok.
Krajevno skupnost Kred-Staro selo sestavljajo štiri vasi: Kred, Potoki, Staro selo in Robič. V teh vaseh se prepletajo številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Kljub mnogim potresom se je uspelo ohraniti veliko znamenitosti. Staro Selo se danes razprostira na terasi nad zablateno dolino. V preteklosti naj bi se vasica prvotno nahajala na pobočju v Laščah, kar dokazujejo različna odkritja iz bakrene dobe in rimskih časov. Dele blata po deževju pogosto poplavi potok Idrija, zato so leta 1964 pričeli izsuševati območja. Vasica ima okoli 150 prebivalcev. Sredi naselja stoji podružnična cerkev sv. Lenarta, ki se omenja že v 17. stoletju, sedanjo podobo pa je dobila po predelavah v 18. stoletju. Pravokotno zaključenem prezbiteriju sledi širša pravokotna ladja. Zvonik je prizidan ob steno prezbiterija. Staro Selo je znano po Hiši Franko in svetovno poznani kuharski mojstrici Ani Roš. Hiša slovi po Anini avtorski kuhinji, ki je zelo navezana na lokalne sestavine – mlečne izdelke, divjačino, jagnjetino, gobe v njihovem letnem času, zelišča in cvetlice, divje trave, postrvi. V kraju se nahaja tudi igralniško zabaviščni center Aurora, ki ga odlikuje diskretno urejena notranjost z občutkom domačnosti. V igralnici so najmodernejši igralni avtomati, igralne mize za ameriško ruleto, double deck blackjack, Hitov progresivni draw poker, igranje na prostem in vsak konec tedna igra Bingo. V okviru igralnice sta obiskovalcem na voljo bar in restavracija z ribjimi, mediteranskimi italijanskimi specialitetami. Zabavni program ob koncih tedna vključuje manjše glasbene zasedbe, koncerte, plesne spektakle in kabarete. Center je odprt vse dni v letu.
V okolici naselja je več manjših kraških jam. Iz Kobarida do Starega sela vodi veličasten lipov drevored, ki je bil zasajen leta 1936 in je zaščiten kot naravna znamenitost. V bližini naselja se nahajajo plaže na Nadiži, ki v poletnem času pritegnejo številne obiskovalce.

Apartma Ten Sen

Apartma Ten Sen

Apartma Ten Sen
Kred, Kobarid

Tel: 031 203 346 - Ana
www.tensen.si
info@tensen.si


Apartma se nahaja v centru majhne mirne vasi Kred. Vas leži pod Kobariškim Stolom in ob neposredni bližini reke Nadiže, ki je ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek. V poletnih mesecih je Nadiža pravi raj za kopalce. Kred je od Kobarida oddaljen 6 km.
Apartma je primeren za do 6 oseb. Ima dve sobi z zakonsko posteljio in eno s pogradom, teraso, žar na oglje, klimo, wifi, pomivalni in pralni stroj, ...


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Lipov drevored Kobarid - Staro selo - Drevored pri Kobaridu

Fotografija: 4159-0

Drevored pri Kobaridu
Lipov drevored Kobarid - Staro selo - Lipov drevored zasajen leta 1936

Fotografija: 4159-1

Lipov drevored zasajen leta 1936
Lipov drevored Kobarid - Staro selo - Naravna znamenitost - Lipov drevored

Fotografija: 4159-2

Naravna znamenitost - Lipov drevored
Lipov drevored Kobarid - Staro selo - Lipov drevored Kobarid - Staro selo

Fotografija: 4159-3

Lipov drevored Kobarid - Staro selo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: KOBARID (4104 prebivalcev)

Naselja v občini:

Kobarid (1096 prebivalcev), Idrsko (315), Drežnica (229), Smast (195), Breginj (178),

Livek (171), Staro selo (166), Ladra (145), Drežniške Ravne (142), Trnovo ob Soči (133), Kred (132), Vrsno (131), Sužid (128), Borjana (126), Svino (109), Sedlo (72), Magozd (68), Podbela (67), Koseč (66), Mlinsko (65), Potoki (54), Libušnje (43), Logje (42), Stanovišče (41), Avsa (38), Jezerca (32), Robič (29), Krn (25), Jevšček (22), Perati (18), Livške Ravne (13), Robidišče (7), Homec (6)