Ljubljana - Prulski most - Prulski most
OsrednjeslovenskaLjubljana - Prulski most

Ljubljana - Prulski most

Danes
prevCloudy;SHRA;light
14 23
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
15 20
18.07.2020
prevCloudy;SHRA;light
10 21

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana se uvršča med srednje velika evropska mesta, ki premore vse, kar imajo velike prestolnice. Mesto je poznano po mnogih kulturnozgodovinskih in naravnih znamenitostih, ki privabljajo številne tuje in domače obiskovalce.
Med najlepše spadajo slikoviti Ljubljanski grad, ki je srednjeveška utrdba na vrhu zelenega grajskega griča, Prešernov trg, glavni ljubljanski trg, ki ga krasi spomenik največjemu slovenskemu pesniku, Francetu Prešernu, Tromostovje in reka Ljubljanica, tržnica, mestna hiša in številne druge. Na tržnici ponujajo na stojnicah najbolj sveže lokalne pridelke, od sveže zelenjave do sočnega sadja ter tipične slovenske mesne in mlečne izdelke. Tržnica nudi tudi najbolj izbrane in sveže ribe, ki jih premore Jadransko morje. Prulski most povezuje Prule z Opekarsko ulico pri Trnovskem pristanu. Načrti za železobetonski most, ki naj bi se nahajal tam, kjer je sedaj Prulski most, so bili narejeni že pred prvo svetovno vojno, vendar niso bili nikoli izvedeni. Na njegovo mesto so že pred tem, okoli leta 1900, prestavili leseni Šempeterski tramvajski most. Sedanji Prulski most je bil zgrajen leta 1993 po načrtih arhitekta Petra Gabrijelčiča. Prometu je bil predan šele spomladi leta 1994, ko so odpravili pomanjkljivosti opažene pri tehničnem pregledu. Stranska dela mostu, ki sta namenjena pešcem, sta tlakovana z rdečo opeko v spomin na opekarje, po katerih se imenuje tudi ulica, do katere vodi most.
Na sredini Prulskega mostu se nahaja polkrožno razgledišče. Investitor za most je bil Mestni sekretariat za komunalno gospodarstvo, promet in zveze. Nekaj korakov naprej od mostu je slikovita Špica, kjer se razdvajata Ljubljanica in Gruberjev prekop.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Prulski most - Prulski most z desnega brega reke Ljubljanice

Fotografija: 2040030-0

Prulski most z desnega brega reke Ljubljanice
Prulski most - Prulski most, ki povezuje Prule in Trnovo

Fotografija: 2040030-1

Prulski most, ki povezuje Prule in Trnovo
Prulski most - Prulski most

Fotografija: 2040030-2

Prulski most
Prulski most - Prulski most v Ljubljani

Fotografija: 2040030-3

Prulski most v Ljubljani
Prulski most - Prulski most nad reko Ljubljanico

Fotografija: 2040030-4

Prulski most nad reko Ljubljanico
Prulski most - Cesta čez Prulski most

Fotografija: 2040030-5

Cesta čez Prulski most
Prulski most - Trnovski pristan s Prulskega mosta

Fotografija: 2040030-6

Trnovski pristan s Prulskega mosta

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 60 €
Ljubljana
Ljubljana
od 60 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)