Ribji trg - Vodnjak - Vodnjak
OsrednjeslovenskaRibji trg - Vodnjak

Ribji trg - Vodnjak

Trenutno
;;light
26
Jutri
partCloudy;SHRA;light
16 27
17.08.2020
prevCloudy;SHRA;light
18 25

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Stari trg predstavlja najstarejši poseljen del srednjeveške Ljubljane. Nadaljuje se v Gornji trg, ki se vzpenja vse do vznožja Grajskega griča. Oba trga, tako kot Mestni trg, obsegata vznožje Grajskega griča in sta značilne girlandaste oblike.
Hiše so na ulični del večinoma baročne, v notranji strukturi pa srednjeveške. Mnoge so bile predelane v 17. in 18. stoletju in takrat povezane s sosednjimi hišami. Pred nastankom baročnih palač je bila večina zgradb ob Starem in Mestnem trgu sorodno oblikovanih. Na najbolj širokem predelu Starega trga, kjer se odcepi Gornji trg, stoji Herkulov vodnjak, ki je moderna interpretacija starejšega baročnega. Kip Herkula je kopija izvirnika, ki se danes nahaja v preddverju Mestne hiše. Pred vodnjakom stoji znameniti Stiški dvorec, ki so ga kot mestno rezidenco opatov cistercijanskega samostana v Stični sezidali v letih od 1628-1630. V kasnejšem času je bil večkrat predelan, pročelje je šele iz prve polovice 18. stoletja. Obsežen del Starega trga je do konca 18. stoletja zajemal jezuitski kolegij s cerkvijo svetega Jakoba. Ko je zgradba kolegija pogorela v požaru, je na njenem območju nastal sedanji Levstikov trg. Med hišami na Starem trgu najbolj izstopa Schweigerjeva hiša na Starem trgu 11a, ki je ena najlepših baročnih palač v Ljubljani z bogato štukaturno in kamnoseško dekoracijo pročelja. Za Franca Karla Schweigerja pl. Lerchenfelda jo je v letih 1748-1749 prezidal Candido Zulliani. Nad portalom je vidna figura Molčalca, ki je viden tudi v grbu lastnika v segmentnem čelu na vrhu pročelja.
Hiša Stari trg 21 je meščanska zgradba, ki je nastala v sredini 18. stoletja. Ursini-Blagajeva hiša ima kar devet osi, saj je bila sestavljena iz treh starejših zgradb. Baročno hišo odlikuje kvalitetno stopnišče. Stoji v strnjenem nizu pozidave jugovzhodne strani trga pod grajskim gričem.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Vodnjak - Vodnjak

Fotografija: 2016891-0

Vodnjak
Vodnjak - Ribji trg - Vodnjak

Fotografija: 2016891-1

Ribji trg - Vodnjak
Vodnjak - Vodnjak - Dekle z vrčem

Fotografija: 2016891-2

Vodnjak - Dekle z vrčem
Vodnjak - Vodnjak na Ribjem trgu

Fotografija: 2016891-3

Vodnjak na Ribjem trgu
Vodnjak - Detajl na vodnjaku

Fotografija: 2016891-4

Detajl na vodnjaku
Vodnjak - Pokrit vodnjak v zimskem času

Fotografija: 2016891-5

Pokrit vodnjak v zimskem času

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Ljubljana
od 148.75 €
Ljubljana
od 145.8 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)