Bazilike, cerkve, kapele
Naklo - Cerkev sv. Petra - Cerkev sv. Petra
GorenjskaNaklo - Cerkev sv. Petra

Naklo - Cerkev sv. Petra

Trenutno
clear;;light
6
Jutri
clear;;light
-8 15
18.02.2019
clear;;light
-5 16

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Naselje Naklo se razprostira v bližini mesta Kranj na Gorenjskem. Kraj leži v ravninski dolini, med dvema najstarejšima terasama Tržiške Bistrice in Save. Naklo spada v istoimensko občino, ki poleg tega vključuje še naslednja naselja: Gobovce, Malo Naklo, Bistrico, Podbrezje, Strahinj, Cegelnico, Žeje, Bistrico, Spodnje in Zgornje Duplje, Okroglo ter Polico.
Naklo se v pisnih virih prvič omenja v letu 1241. Skozi pestro zgodovino so ga zaznamovali turški vpadi, rokovnjači, Napoleonova vojska, furmanstvo, kovaštvo, pletilstvo in drugo. Danes se je kraj iz nekdanjega kmečkega naselja razvil v urbano naselje, kjer se nahajajo mnogi objekti, kot so vrtec, osnovna šola, hotel, kavarna, dom starejših občanov, policijska postaja, občina, gostilna, pošta, industrijska cona in ostalo. Naklo ima zelo dobre cestne povezave, saj ob robu gozdne površine Udin Boršta poteka avtocesta Jesenice – Ljubljana, na zahodnem delu pa magistralna cesta proti Tržiču in Jesenicam.
V Naklem so največje kulturno – zgodovinske znamenitosti župnijska cerkev sv. Petra, spomenik dr. Gregorju Voglarju, vila Toma Zupana, kapelica Lurške Matere Božje, Lavičkova vila, železniška proga in muzejska lokomotiva, Španova hiša in kapelica, Vrtec Rožle iz leta 1910, Dom Janeza Filipiča iz leta 1939 in ostalo. Zelo zanimiv je tudi rimski obrambni stolp, ki stoji na Gradišču ali Štuclju nad Naklom.
Cerkev sv. Petra je poznana kot ena izmed najbolj kakovostnih baročnih cerkva na območju Gorenjske. Zgrajena je bila leta 1755, načrte je izdelal arhitekt Matija Perski, posvečena pa je bila v letu 1761. V cerkveni notranjosti je pet oltarjev, od tega je veliki oltar delo Janeza Vurnika st. iz Radovljice in je posvečen sv. Petru. Pod oltarjem se nahaja relief Zadnje večerje, ki je delo kiparja Franca Ksaverja Zajca. Relief je avtor izklesal iz istrskega marmorja. V cerkvi sv. Petra se od leta 2000 nahajajo nove koncertne orgle. Oprema je bila nazadnje prenovljena v letih med 2000 in 2004.

Masažni salon TAJA

Masažni salon Taja - Tajska masaža
Zlato Polje 18
4000 Kranj

GSM: 064 111 211
www.masazakranj.si
tajska@masazakranj.si

Masažni salon TAJA se nahaja v Kranju na Zlatem polju 18. V salonu so v ponudbi tradicionalne tajske masaže, masaže z aromatičnimi olji, športne masaže, masaže stopal, masaže za nosečnice …
Parkirišče pred salonom je zagotovljeno, možnost pa je tudi tuširanja v salonu.
Na voljo so tudi darilni boni, ki so odlični za rojstno dnevna darila, obletnice ter ostale posebne priložnosti. Našo ponudbo lahko spremljate tudi na internetni strani www.masazakranj.si ter na facebook strani www.facebook.com/tajskamasazakranj.
Obratovalni čas je vsak dan od 12-21 ure razen nedelje in praznikov.
Za naročanje lahko pokličete na številko 064 111 211 ali pa preko maila tajska@masazakranj.si.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Cerkev sv. Petra - Cerkev sv. Petra v Naklem

Fotografija: 142-0

Cerkev sv. Petra v Naklem
Cerkev sv. Petra - Cerkev sv. Petra

Fotografija: 142-1

Cerkev sv. Petra
Cerkev sv. Petra - Pročelje

Fotografija: 142-2

Pročelje
Cerkev sv. Petra - Plastika

Fotografija: 142-3

Plastika

Hoteli, apartmaji in sobe

Naklo
od 21.85 €
od 43.7 €
Kranj
od 38.25 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: NAKLO (5377 prebivalcev)

Naselja v občini:

Naklo (1818 prebivalcev), Podbrezje (782), Strahinj (733), Zgornje Duplje (529), Spodnje Duplje (527),

Cegelnica (375), Okroglo (140), Polica (123), Žeje (114), Zadraga (89), Bistrica (70), Gobovce (61), Malo Naklo (16)

Count: 1