Nordijski center Planica - Otroške skakalnice - Otroške skakalnice
GorenjskaNordijski center Planica - Otroške skakalnice

Nordijski center Planica - Otroške skakalnice

Danes
prevCloudy;;light
7 21
Jutri
prevCloudy;;light
8 20
15.07.2020
overcast;SHRA;light
10 20

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Nordijski center Planica predstavlja izjemno okolje za nadaljevanje tradicije smučarskih poletov in skokov, za tekmovanja smučarjev tekačev in ostale aktivnosti. V sklopu centra je nastalo sedem novih skakalnic in izvedla se je obnova letalnice bratov Gorišek.
Sodoben nordijski center se nahaja na širšem območju Bloudkove velikanke in pozneje letalnice bratov Gorišek. V okviru centra si obiskovalci lahko ogledajo obnovljene in na novo opremljene skakalnice. Smučarske skakalnice so naslednje: otroške skakalnice, mladinski skakalnici (HS 61 in 80 metrov), Bloudkova velikanka (HS 104 in 139 metrov) ter letalnica bratov Gorišek (HS 225 metrov). Otroške skakalnice so HS 15, 30 in 45 metrov. Namenjene so treningom najmlajših skakalcev. Skakalnice na samem pragu Triglavskega narodnega parka so razporejene v pahljačasti obliki, tako da se iz ene skupne točke na vrhu hriba iztezajo v obliki melišča. S tem so v prostor vnesli videz urejene infrastrukture, podobo doline pa so lepo uredili z novo strugo hudournika in stopnjevanjem dolinskega dna. V osrednjem objektu, ki predstavlja središče skakalnega in tekaškega dela centra, je recepcija, trgovina s spominki, planiški muzej v dveh etažah, razgledna ploščad, okrepčevalnica, vetrovnik in urejena podzemna dvorana za tek na smučeh z 800 metrov dolgo progo. Največji atrakciji sta zipline in vetrovnik. Ljubiteljem adrenalina je omogočen spust z ene od treh največjih skakalnic na svetu po 566 metrov dolgi in najbolj strmi jeklenici na svetu. V vetrovniku pa piha veter s hitrostjo do 250 kilometrov na uro in omogoča preizkus posameznikovih aerodinamičnih sposobnosti.
Poleg teh aktivnosti so obiskovalcem na voljo tudi vodeni ogledi centra, muzeja in skakalnic, vožnja s sedežnico, otroško igrišče za najmlajše, nogometno igrišče, rolkasta steza in drugo. V okrečevalnici pa nudijo pestro ponudbo toplih in osvežujočih napitkov.

Fotografije

Otroške skakalnice - Otroške skakalnice

Fotografija: 220103-0

Otroške skakalnice

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Kranjska Gora
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: KRANJSKA GORA (5212 prebivalcev)

Naselja v občini:

Kranjska Gora (1491 prebivalcev), Mojstrana (1098), Gozd Martuljek (636), Dovje (620), Rateče (618),

Podkoren (390), Belca (161), Log (95), Zgornja Radovna (71), Srednji Vrh (32)