Novo mesto z okolico - Grad Otočec
Jugovzhodna

Novo mesto z okolico

Novo mestoDolenjske Toplice - Cerkev sv. AneBrežiceNovo mesto - Staro mestno jedroNovo mesto - Glavni trg z okolicoNovo mesto - Kapiteljska cerkevNovo mesto - Dolenjski muzejNovo mesto - Kettejev drevoredNovo mesto - Ragov logGrad OtočecBaza 20Trdinov vrh - Dom pri GospodičniGrad BrežiceHotel Smarjeta - Terme KrkaHotel Vitarium Superior - Terme KrkaHotel Balnea Superior - Terme KrkaHotel Kristal - Terme KrkaGostilna VOVKO

Nastanitve

Novo mesto imenujejo tudi prestolnica Dolenjske, saj leži v središču gričevnate dolenjske pokrajine. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1365, ko mu je avstrijski vojvoda Rudolf IV. podelil mestne pravice. Staro mestno jedro leži na skalnem okljuku reke Krke in navdušuje z mnogimi znamenitostmi, kot so Glavni trg z arkadnimi hodniki v pritličjih hiš, mestna hiša, frančiškanska cerkev, stolna cerkev sv. Nikolaja, galerija Jakčev dom, Dolenjski muzej in znamenite hiše na Bregu, ki so najbolj slikoviti predel mestnega jedra. Obrobje mesta nudi številne možnost za rekreacijo in sprehode v Kettejevem drevoredu, Ragovem logu in drugod. Okolica Novega mesta obiskovalcem nudi mnoge možnosti za krajše ali daljše izlete, kot so grad Grm, grad Otočec, Baza 20, Trdinov vrh ter sprostitev in uživanje v Dolenjskih ali Šmarjeških Toplicah.
Novo mesto ima na voljo le malo hotelskih namestitev. Najbolj znani je Hotel Krka s štirimi zvezdicami, ki se nahaja v starem jedru mesta. Je poslovni hotel, ki gostom nudi 24 ur odprt aperitiv bar, udobne sobe, apartmajske sobe, od katerih imata dve tudi masažno kad, odlično kulinariko v restavraciji, sodobno opremljene seminarske prostore, masažni salon, brezplačno brezžično internetno povezavo, brezplačno parkirišče in drugo. Poleg tega je možno bivanje v Hotelu Šmarjeta in Hotelu Vitarium s štirimi zvezdicami, ki se nahajata v Termah Šmarješke Toplice. Hotel Šmarjeta je prenovljeni hotel z vsem udobjem, ki nudi tudi enoposteljne sobe s širokimi francoskimi ležišči. Hotel Vitarium ima neposredno povezavo z bazeni in wellness centrom. V Dolenjskih toplicah sta na voljo Hotel Balnea in Hotel Vital s štirimi zvezdicami. Hotel Balnea zaznamuje ekskluzivna oprema, naravni materiali, stekleni panoramski hodnik do Wellness centra Balnea in suite s kamini in masažnimi kadmi v spalnici. Hotel Vital je primeren predvsem za tiste, ki prihajajo na zdravstvene programe.
Poleg hotelskih namestitev ponuja Novo mesto tudi poceni namestitve v hostlih, apartmajih in sobah. V okviru hostlov je obiskovalcem na razpolago MC Hostel, ki pa se nahaja v bolj oddaljenih Brežicah. Hostel se nahaja v samem središču Brežic, nedaleč stran od znamenitega gradu Brežice. Primeren je za vse generacije, od najmlajših do tistih v zrelih letih. V okviru apartmajev in sob je na razpolago Gostilna s prenočišči Vovko in drugi. Družinsko vodena Gostilna s prenočišči Vovko gostom nudi udobne sobe, tradicionalno restavracijo, izposojo koles, brezplačno parkirišče in brezplačen brezžični internet.
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Novo mesto z okolico - Vseh nastanitev: 65

Rezultati: 1 - 15

Razvrsti po: LokacijaZvezdiceIme namestive
Prejšnja stran12345Naslednja stran
Vineyard Cottage Berus
Dolenja vas pri Mirni Peči, 8216 Dolenja Vas pri Mirni Peči
Lokacija, fotografije, znamenitosti
Št. sob:
1
REZERVACIJA
Prejšnja stran12345Naslednja stran