Bloško jezero - Medved ribič - Medved ribič
Obalno - notranjskaBloško jezero - Medved ribič

Bloško jezero - Medved ribič

Trenutno
modCloudy;;light
23
Jutri
clear;;light
11 29
06.07.2020
clear;;light
14 30

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Bloško jezero ali tudi Volčje jezero je umetno jezero, ki se razprostira na obsežni skledasti planoti Bloke. Leži v bližini naselja Volčje, polnijo pa ga povirne vode potoka Bloščica. Je priljubljena izletniška točka, ki privablja številne obiskovalce.
Bloško jezero je priljubljena točka za sprehajalce, kolesarje, motoriste in pohodnike. V poletnem času privablja kopalce, v zimskem času, ko jezerska gladina zamrzne, pa navdušene drsalce. Je tudi raj za ribiče. Čez celo leto je v njem dovoljen športni ribolov. S športno-ribolovnim revirjem jezera upravlja Ribiška družina Cerknica. Bloško jezero naseljuje večje število vloženih krapov ter avtohtone vrste, kot so pisanci, potočni raki, jezerske školjke in globočki. Skulptura medveda ribiča se nahaja ob sprehajalni poti ob jezeru in predstavlja medveda, ki lovi ribe. Lesena skulptura je delo Janeza Hitija, domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru. Okrepčevalnica Brunarica ob jezeru stoji v neposredni bližini jezera. V njej obiskovalcem nudijo tople in hladne napitke. V ponudbi imajo tudi jedi z žara in lokalne dobrote. Za otroke so urejena unikatna lesena igrala. Posebno turistično atrakcijo predstavlja Glamping Lake Bloke. Vsi objekti v parku so izdelani iz domačega lesa. V njem so različne lesene skulpture, ki so narejene iz hrastovega lesa. Gostom so na voljo tri velike hiške, dve Krpanovi sobi in tri male hiške. Vabijo tudi goste z lastnimi šotori. Na voljo so tudi skupna ležišča. Bloška planota je idealna za različne aktivnosti, kot so kolesarjenje, konjeništvo, pohodništvo, tek na smučeh, snowkite in ribolov. Različne težavnostne stopnje kolesarskih poti so primerne prav za vsakogar. Vsako leto poteka tradicionalno Kolesarjenje po Blokah.
Pohodniške poti so primerne tako za zahtevne obiskovalce kot tudi za tiste, ki si želijo predvsem sprehodov in ogledov kulturnih in naravnih znamenitosti. Ko na planoti zapade sneg, uredijo utrjene tekaške proge. Bloška planota je zibelka slovenskega kajtanja na snegu.

Fotografije

Medved ribič - Medved ribič

Fotografija: 2900211-0

Medved ribič
Medved ribič - Bloško jezero - Medved ribič

Fotografija: 2900211-1

Bloško jezero - Medved ribič
Medved ribič - Ribič na Bloškem jezeru

Fotografija: 2900211-2

Ribič na Bloškem jezeru
Medved ribič - Medved ribič

Fotografija: 2900211-3

Medved ribič
Medved ribič - Bloško jezero in medved ribič

Fotografija: 2900211-4

Bloško jezero in medved ribič
Medved ribič - Riba

Fotografija: 2900211-5

Riba

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: