Bloško jezero - Medved smučar - Medved smučar
Obalno - notranjskaBloško jezero - Medved smučar

Bloško jezero - Medved smučar

Trenutno
clear;;light
27
Jutri
partCloudy;;light
12 30
07.07.2020
clear;;light
10 23

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Bloško jezero je umetno jezero, ki se nahaja na Bloški planoti. Razprostira se v bližini naselja Volčje, polnijo pa ga vode potoka Bloščica. Je priljubljena izletniška točka za sprehajalce, kolesarje, motoriste in pohodnike.
V poletnem času, ko se jezero primerno ogreje, privablja številne kopalce in otroke, ki ob njem preživljajo poletne počitnice ob različnih organiziranih aktivnostih. V zimskem času, ko jezerska gladina zamrzne, privablja drsalce. Bloško jezero je nastalo z zajezitvijo potoka okoli leta 1970, kar so uredili prizadevni turistični delavci. Ob začetku prejšnjega stoletja je občina Bloke pristopila k celotni ureditvi jezera in okolice ter ureditvi okoljske in prometne infrastrukture. Veliko turistično zanimivost predstavlja Glamping Lake Bloke. V njem obiskovalci lahko občudujejo neverjetne lesene skulpture, ki so delo domačina, lastnika parka in Brunarice ob jezeru Janeza Hitija. Skulpture so tudi ob jezeru in na jezeru. Skulptura medveda smučarja se nahaja na jezeru in predstavlja medveda na smučeh. Še posebej je atraktivna pozimi, ko jezero zamrzne. V neposredni bližini jezera stoji okrepčevalnica Brunarica ob jezeru, kjer nudijo tople in hladne napitke.
V poletni sezoni se obiskovalci lahko posladkajo s točenim sladoledom. V ponudbi imajo lokalne jedi (enolončnice, koleraba, jota) in jedi z žara. Za otroke so urejena unikatna lesena igrala. Nudijo možnost najema prostora za piknike ali za organizirane skupine.

Fotografije

Medved smučar - Bloško jezero in medved smučar

Fotografija: 2900212-0

Bloško jezero in medved smučar
Medved smučar - Bloško jezero - Medved smučar

Fotografija: 2900212-1

Bloško jezero - Medved smučar
Medved smučar - Medved smučar

Fotografija: 2900212-2

Medved smučar
Medved smučar - Medved - Bloški smučar

Fotografija: 2900212-3

Medved - Bloški smučar

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: