Bohinjska Bela - Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela
GorenjskaBohinjska Bela

Bohinjska Bela

Trenutno
;modRA;light
2
Jutri
prevCloudy;;light
0 6
04.12.2021
overcast;;light
-4 4

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Bohinjska Bela ali Belanska vas je naselje v občini Bled. Nahaja se na cesti proti Bohinju, na levem bregu Save Bohinjke. Deli se na dva osnovna dela: Spodnja ali Dolenja vas in Zgornja ali Gorenja vas. Spodnja ali Dolenja vas s farno cerkvijo sv. Marjete je najstarejši del naselja, izpred leta 1000. Zgornja ali Gorenja vas je manjši del, ki se nahaja pod previsno skalnato Iglico in je tudi najbolj poseljen. Na Iglici je možnost alpinističnega plezanja. Najmlajši del Belanske vasi je Podklanec, ki je iz začetka 20. stoletja. Nastal je hkrati z gradnjo železnice in avtobusne postaje na južnem delu belanskega polja. Tu je bila tudi žaga, v tridesetih letih pa so postavili še vojašnico. V prvih letih 20 stoletja so vaščani poleg tamburaštva začeli tudi z organiziranim kulturnim delovanjem v dramskem odseku in pevskem zboru, vendar je trajalo kar dve desetletji, da so kulturniki dobili svoj prostor na Rotovem skednju, kjer so nato prirejali dramske igre. Leta 1948 so odprli novozgrajeni Mladinski dom. Poleg teh delov spadajo pod Bohinjsko Belo še zaselek Obne, ki se nahaja dober kilometer stran, proti Bohinju, vasica Kupljenk in zaselek Slamnik, s katerega je čudovit razgled. Kupljenk se nahaja na desnem bregu Save in nedaleč stran je vhod v jamo Pod Babjim zobom, ki jo lahko obiščete z vodnikom jamarskega društva. Vasica Kupljenk ima le okoli trideset prebivalcev. Bohinjska Bela je primerna tudi kot izhodišče za izlete in ena izmed točk nad dolino Save Bohinjke je 1256 metrov visok Galetovec.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Bohinjska Bela - Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela

Fotografija: 195-0

Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela
Bohinjska Bela - Spomenik

Fotografija: 195-1

Spomenik
Bohinjska Bela - Zgornja ali Gorenja vas

Fotografija: 195-2

Zgornja ali Gorenja vas
Bohinjska Bela - Skalovje Iglica nad Zgornjo vasjo

Fotografija: 195-3

Skalovje Iglica nad Zgornjo vasjo
Bohinjska Bela - Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela

Fotografija: 195-4

Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela
Bohinjska Bela - Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela

Fotografija: 195-5

Skalovje Iglica - Plezališče Stara bela
Bohinjska Bela - Slap pod Iglico

Fotografija: 195-6

Slap pod Iglico
Bohinjska Bela - Cerkev sv. Marjete

Fotografija: 195-7

Cerkev sv. Marjete
Bohinjska Bela - Cerkev sv. Marjete

Fotografija: 195-8

Cerkev sv. Marjete
Bohinjska Bela - Cerkev sv. Marjete

Fotografija: 195-9

Cerkev sv. Marjete

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Bohinjska Bela
Bohinjska Bela
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BLED (7873 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bled (4944 prebivalcev), Zasip (1024), Ribno (607), Bohinjska Bela (547), Koritno (232),

Selo pri Bledu (216), Bodešče (168), Obrne (68), Kupljenik (50), Slamniki (17)