Plezalna stena Gorje - Plezalna stena Gorje
GorenjskaPlezalna stena Gorje

Plezalna stena Gorje

Plezalna stena Gorje
Danes
partCloudy;;light
-3 6
Jutri
mostClear;;light
-4 4
22.01.2022
prevCloudy;;light
-7 8

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Zgornje Gorje so manjše naselje, ki predstavlja središče občine Gorje. Gorje ali gorjanski je skupina zaselkov in vasi, ki so približno 5 kilometrov oddaljene od Bleda v smeri proti Pokljuki, Mežakli in dolini Radovne.
Najstarejša dokazana poselitev na tem območju sega v starejšo kameno dobo. V jami pod Poljšico, ki se imenuje tudi Poglejska cerkev, so arheologi našli kamnito orodje. Občina Gorje ima okoli 3000 prebivalcev. Meji na Bohinjsko Belo, Bled, Kranjsko goro, Jesenice in Bohinj. Ime Gorje pomeni, da so ta naselja nekje gor, visoko. Gorjanska naselja so namreč zadnji večji kraji pred Triglavom, najvišjim vrhom Julijskih Alp in najvišjim vrhom Slovenije. Gorje skupaj obsegajo enajst vasi. Zgornje Gorje so središče Gorij, Spodnje Gorje pa so po številu prebivalcev in površini največje naselje. Imena vasi so stara in so večinoma nastala po imenih okoliških hribov. Zatrata se imenuje zato, ker je za trato, Višelnica, ker je višje od središča, Podhom, ker je pod hribom Hom, Poljšica, ker je za poljem, Krnica, ker leži v značilni ledeniški obliki krnici. V Zgornjih Gorjah se nahajajo župnišče, prvotno gotska cerkev svetega Jurija, pokopališče, trgovine, osnovna šola, Gorjanski dom in drugo. Plezanje velja v Sloveniji za enega izmed bolj priljubljenih športov. Težavnosti športnoplezalnih smeri v opremljenih plezališčih v okolici Bleda segajo vse od najlažjih – 3 do najtežjih – 8c+. Plezalci lahko izbirajo med urejenim plezališčem ali naravno steno ter med različnimi težavnostnimi stopnjami. V vsakem primeru je potrebno poskrbeti za primerno opremo in varnost.
Plezalna stena Gorje se nahaja ob cesti proti zgornjemu delu vasi Poljšica pri Gorjah. Je priljubljeno plezališče, ki ga zaradi lahke dostopnosti obišče veliko plezalcev. Plezališče Gorje ima 18 smeri, dolžina smeri se giblje od 9 – 20 metrov, težavnost smeri pa je 4a – 7a+.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Plezalna stena Gorje - Plezalna stena Gorje

Fotografija: 162-0

Plezalna stena Gorje
Plezalna stena Gorje - Cesta proti zgornjemu delu vasi Poljšica pri Gorjah

Fotografija: 162-1

Cesta proti zgornjemu delu vasi Poljšica pri Gorjah
Plezalna stena Gorje - Plezalna stena

Fotografija: 162-2

Plezalna stena
Plezalna stena Gorje - Plezalna stena - Spodnji del

Fotografija: 162-3

Plezalna stena - Spodnji del
Plezalna stena Gorje - Plezalna stena - Zgornji del

Fotografija: 162-4

Plezalna stena - Zgornji del
Plezalna stena Gorje - Vponke

Fotografija: 162-5

Vponke
Plezalna stena Gorje - Plezalna stena v bližini Bleda

Fotografija: 162-6

Plezalna stena v bližini Bleda

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Zgornje Gorje
Bled
od 102 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BLED (7873 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bled (4944 prebivalcev), Zasip (1024), Ribno (607), Bohinjska Bela (547), Koritno (232),

Selo pri Bledu (216), Bodešče (168), Obrne (68), Kupljenik (50), Slamniki (17)