Sevnica - Čebelarski dom - Sevnica - Čebelarski dom
JugovzhodnaSevnica - Čebelarski dom

Sevnica - Čebelarski dom

Trenutno
prevCloudy;;light
24
Jutri
overcast;RA;light
15 26
14.08.2022
partCloudy;;light
15 28

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Sevnica je raztegnjeno mesto z jedroma pod gradom Sevnica in ob reki Sevnični. Predstavlja središče Občine Sevnica. Mesto se vedno bolj zliva z Boštanjem, krajem na nasprotnem, desnem bregu reke Save.
Srednjeveška zgodovina kraja je tesno povezana z gradom Sevnica, ki stoji na vrhu Grajskega hriba. Nemško ime naselja Liehtenwalde je prvič zapisano leta 1275. Grad so postavili salzburški nadškofje, ki so bili lastniki tega območja že od leta 1043. Trške pravice je naselje dobilo leta 1322. Ob gradu se razprostira park z nekaj eksotičnimi drevesi. V grajski kašči pod gradom je Lutrova klet, ki so jo v 16. in 17. stoletju uporabljali protestanti za molitve. V starem mestnem jedru, katerega osrednji del predstavlja Glavni trg, je ohranjenih več starih zgradb, ki pričajo o preteklosti kraja. Na trgu stoji župnijska triladijska neoromanska cerkev svetega Miklavža iz leta 1862. Gotska cerkev svetega Florijana ob Florjanskem grabnu se omenja leta 1443. Sredi Glavnega trga je kamnito znamenje s kipom svetega Martina iz leta 1755, na trg pa gleda nadstropni spodnji sevniški grad, ki je bil zgrajen pred letom 1563 kot utrdba. Grad so po letu 1595 prezidali v rezidenco, danes pa je v njem sedež občinske uprave. V občini Sevnica delujeta dve čebelarski društvi, Čebelarsko društvo Sevnica in Čebelarsko društvo Šentjanž. Čebelarsko društvo Sevnica je bilo ustanovljeno leta 1934. Trenutno ima okoli 90 članov. Le-ti organizirajo vsako leto občni zbor, na katerem podelijo odlikovanja največjega učitelja slovenskega čebelarstva, Antona Janše.
Čebelarsko društvo Sevnica ima svoje uradne prostore v t.i. čebelarskem domu v hiši pod gradom Sevnica. Svoje izkušnje in znanje čebelarji stalno prenašajo tudi na mlajše rodove. Na Osnovni šoli Boštanj že okoli 20 let deluje čebelarski krožek.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 200€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Sevnica - Čebelarski dom in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Sevnica z okolico in to samo za 200€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Čebelarski dom - Sevnica - Čebelarski dom

Fotografija: 5221-0

Sevnica - Čebelarski dom
Čebelarski dom - Čebelarsko društvo Sevnica

Fotografija: 5221-1

Čebelarsko društvo Sevnica
Čebelarski dom - Lev pri Čebelarskem domu

Fotografija: 5221-2

Lev pri Čebelarskem domu

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: