Hrušica - Gostilna Stara pošta - Gostilna Stara pošta
GoriškaHrušica - Gostilna Stara pošta

Hrušica - Gostilna Stara pošta

Trenutno
clear;;light
33
Jutri
clear;;light
17 32
11.08.2022
partCloudy;;light
17 33

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Hrušica je visoka kraška planota med Nanosom na jugozahodu, Postojnsko kotlino na jugu, Trnovskim gozdom na severozahodu ter Notranjskim podoljem na severu in vzhodu. Gostišče Stara pošta se nahaja na prelazu ob cesti Logatec – Ajdovščina.
Hrušica je dobila ime po rimski poštni postaji Ad Pirum, ki jo je dal postaviti rimski cesar Avgust in mogočni vojaški utrdbi postavljeni ob cesti, ki je povezovala Oglej s trdnjavami ob reki Donavi. V gostilni Stara pošta je obiskovalcem na ogled zanimiva muzejska razstava na to temo - Poznoantična trdnjava Ad Pirum. Razstava predstavlja leto 291 in nemirno obdobje 3. stoletja, ko so gradili obrambni sistem Claustra Alpium luliarum. V prvi sobi, kjer sta muzejska trgovina in recepcija, je predstavljen Ad Pirum oziroma Hrušica, naselje ob glavni rimski cesti. Prikazane so poštna postaja, prometna sredstva, antični promet in rimske ceste. Drugi del razstave obiskovalcu predstavi življenje v trdnjavi in o njeni vlogi znotraj Claustra Alpium luliarum. Na razstavi je možno tudi pomeriti rimsko togo in tuniko, spoznati takratno orodje in novce. Na drugi strani je predstavljena vojaška trdnjava v smislu obrambnega sistema: kdaj je bil sistem zgrajen in kakšno vlogo je imel za Rimski imperij. Glavni del razstave je digitalna rekonstrukcija trdnjave. Iz okna se obiskovalcem nudi razgled na arheološke ruševine vojaške trdnjave. V gostilni Stara pošta nudijo gostom pestro ponudbo domačih jedi, divjačino in jedi po naročilu. V okviru hladnih predjedi imajo kraški pršut z olivami, mešani narezek, sirovo solato, sirovo ploščo in divjačinsko salamo. V okviru toplih predjedi nudijo njoke s piščancem, njoke z gorgonzolo, njoke z gobami in ocvrti sir s tatarsko omako. Hišne specialitete so jelenova pečenka s prilogo, pečenka divjega prašiča s prilogo, medvedova pečenka s prilogo, plošča Stara pošta in divjačinski golaž s prilogo. Gostje lahko izbirajo med naslednjimi jedmi po naročilu: ljubljanski zrezek, dunajski zrezek, naravni zrezek, goveji zrezek na žaru, svinjska pečenka, puran z gobami in sirom, zelenjavni krožnik, mešano meso na žaru in drugo. V okviru sladic imajo jabolčni zavitek, sladoled, vipavske štruklje, palačinke, sadno kupo s sladoledom in smetano in vroče višnje s sladoledom. Nudijo tudi okusna nedeljska kosila. V poletnem času strežejo tudi na letnem vrtu.
V gostilni imajo na razpolago tudi tri dvoposteljne in dve dvoposteljni sobi. Vsaka soba ima wc, kopalnico, LCD tv sprejemnik in brezžični internet. Dodatna ponudba zajema salon za goste, uporabo hladilnika, uporabo zunanje terase in ločen vhod od gostilne.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Hrušica - Gostilna Stara pošta in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Ajdovščina z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Gostilna Stara pošta - Gostilna Stara pošta

Fotografija: 4344-0

Gostilna Stara pošta
Gostilna Stara pošta - Gostilna Stara pošta z južne strani arheološkega parka

Fotografija: 4344-1

Gostilna Stara pošta z južne strani arheološkega parka
Gostilna Stara pošta - Gostilna Stara pošta s smeri prihoda iz Logatca (Ljubljane)

Fotografija: 4344-2

Gostilna Stara pošta s smeri prihoda iz Logatca (Ljubljane)
Gostilna Stara pošta - Gostilna Stara pošta s smeri prihoda iz Ajdovščina

Fotografija: 4344-3

Gostilna Stara pošta s smeri prihoda iz Ajdovščina
Gostilna Stara pošta - Cesta v smeri Ajdovščine

Fotografija: 4344-4

Cesta v smeri Ajdovščine

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: AJDOVŠČINA (19130 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ajdovščina (6678 prebivalcev), Lokavec (1136), Budanje (832), Cesta (551), Col (488),

Planina (480), Selo (477), Dobravlje (464), Vrtovin (461), Podkraj (419), Črniče (407), Brje (393), Dolga Poljana (370), Ustje (369), Batuje (365), Predmeja (365), Velike Žablje (330), Male Žablje (323), Žapuže (320), Skrilje (313), Stomaž (293), Otlica (286), Potoče (237), Plače (236), Gojače (195), Kamnje (192), Šmarje (192), Višnje (186), Gaberje (178), Vipavski Križ (172), Ravne (142), Žagolič (138), Kovk (129), Gozd (127), Malovše (124), Vrtovče (113), Kožmani (105), Tevče (99), Dolenje (98), Zavino (87), Grivče (80), Malo Polje (73), Vodice (62), Bela (37), Križna Gora (8)