Mestne hiše - Rotovži
Izola - Nekdanja občinska palača - Izola - Nekdanja občinska palača
Obalno - notranjskaIzola - Nekdanja občinska palača

Izola - Nekdanja občinska palača

Danes
mostClear;;light
2 14
Jutri
overcast;;mod
3 16
18.04.2021
overcast;;light
6 13

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Izola je pomembno mesto Slovenske Istre z razvito obrtno in gospodarsko dejavnostjo. Na jugu in zahodu meji na občino Piran, na vzhodu pa na občino Koper. Naselja Občine Izola so Cetore, Baredi, Izola, Dobrava, Korte, Jagodje, Nožed, Malija in Šared. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Kraj je uspel ohraniti srednjeveško zasnovo s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, ki velja za najodličnejši spomenik v Izoli, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, ki je najstarejša cerkev v Izoli, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo.
Nekdanja občinska palača se nahaja na Velikem trgu v starem mestnem jedru Izole. Tako kot v večini sredozemskih ribiških mest je bil nekdaj tudi v Izoli nadvsem pomemben mandrač. Pristanišče, globoko zarezano v staro mestno jedro na zahodni obali Izole, je bilo središče mesta, saj so se ob njegovem obodu nahajale najpomembnejše javne stavbe. Nekdanja občinska palača je bila zgrajena leta 1325. Iz tistega časa se je ohranilo prostorsko razgibano južno pročelje v gotsko-beneškem slogu. Glavno pročelje, ki gleda na izolski mandrač, je leta 1603 dobilo baročno podobo. Zgradba je predvsem v notranjosti imela veliko posegov v različnih kasnejših slogih.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Nekdanja občinska palača - Izola - Nekdanja občinska palača

Fotografija: 2570029-0

Izola - Nekdanja občinska palača
Nekdanja občinska palača - Občinska palača v Izoli

Fotografija: 2570029-1

Občinska palača v Izoli
Nekdanja občinska palača - Pročelje

Fotografija: 2570029-2

Pročelje
Nekdanja občinska palača - Krilati lev

Fotografija: 2570029-3

Krilati lev
Nekdanja občinska palača - Nekdanja občinska palača iz 14. stoletja

Fotografija: 2570029-4

Nekdanja občinska palača iz 14. stoletja
Nekdanja občinska palača - Vhod

Fotografija: 2570029-5

Vhod

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)

Count: 1