Mengeš - Knjižnica - Knjižnica
OsrednjeslovenskaMengeš - Knjižnica

Mengeš - Knjižnica

Danes
overcast;SHRASN;light
1 7
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
4 8
29.11.2021
partCloudy;;light
2 4

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mengeš je mestno naselje, ki se nahaja okoli 15 kilometrov severno od Ljubljane. Kraj v ozadju obdajajo mogočni vrhovi Kamniških Alp, Julijcev in Karavank ter rodovitno Mengeško polje. Zaradi svoje ugodne lege je že od nekdaj privabljal mnoge priseljence.
Mengeš je upravno in industrijsko središče občine Mengeš, ki zajema še naselja Topole, Dobeno in Loka pri Mengšu. Mesto leži ob vznožju razglednega griča Gobavica, kjer stoji Mengeška koča, pod njo pa skakalnica in krajša smučarska vlečnica. Pod hribom proti Loki teče potok Pšata, na vzhod pa je proti Kamniški Bistrici speljana umetna struga razbremenilnika. Mengeš ima številne kulturno-umetnostne spomenike, kot so župnijska cerkev sv. Mihaela, mežnarija, Jelovškova rojstna hiša, Trdinova rojstna hiša, spomenik baročnemu slikarju Francu Jelovšku, Staretov grad, Zgornji ali Ravbarjev grad, evharistični križ na Gobavici in drugo.
Knjižnica se nahaja na Slovenski 30, ki je v osrednjem delu naselja, nasproti Kulturnega doma Mengeš. Knjižnica Janeza Trdine Mengeš je ena od enot javnega zavoda Knjižnice Domžale, katere soustanoviteljice so Občina Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica. Knjižnica ima 30.000 enot gradiva, oddelek za otroke in mladino, oddelek za odrasle osebe, ki se deli na strokovni oddelek in oddelek za leposlovje, čitalnico na odraslem oddelku in oddelku za mladino in otroke ter multimedijski oddelek.
Imajo tudi več računalnikov s povezavo z internetom in razstavni prostor, kjer imajo različne razstave. Za najmlajše obiskovalce skozi celo šolsko leto prirejajo pravljične urice. Večkrat na leto organizirajo računalniške tečaje za upokojence, strokovna predavanja, literarne večere, potopisne večere in drugo.

Fotografije

Knjižnica - Knjižnica

Fotografija: 12026-0

Knjižnica
Knjižnica - Knjižnica Mengeš

Fotografija: 12026-1

Knjižnica Mengeš

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Mengeš
od 61 €
Radomlje
od 54 €
od 72 €
Domžale
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: