Mengeš - Kulturni dom - Kulturni dom
OsrednjeslovenskaMengeš - Kulturni dom

Mengeš - Kulturni dom

Trenutno
partCloudy;;light
26
Jutri
mostClear;;light
12 27
26.07.2024
clear;;light
13 30

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mengeš je manjše mesto, ki se nahaja ob vznožju razglednega griča Gobavica. Ob robu naselja stoji sodobna rekreacijska dvorana s teniškimi igrišči. Pod hribom se proti Loki vije potok Pšata, na jugovzhodnem območju se razprostira Mengeško polje. Čudovito ozadje na severozahodu tvorijo Karavanke, Julijci in Kamniške Alpe.
Mengeš je bil v pisnih virih prvič omenjen leta 1154, prafara je bil pred 13. stoletjem, trške pravice pa je kraj dobil leta 1867. Največje kulturno - zgodovinske znamenitosti so župnijska cerkev sv. Mihaela, mežnarija, spomenik baročnemu slikarju Francu Jelovšku, Jelovškova rojstna hiša, Marijino znamenje, spomenik Janezu Trdini, rojstna hiša Janeza Trdine, Staretov grad iz 17. stoletja, Oranžerija, park pred Oranžarijo, grad Mengeš, Ravbarjev grad iz 16. stoletja in ostalo.
Kulturni dom Mengeš se nahaja v samem središču Mengša v bližini Osnovne šole Mengeš in Občine Mengeš. Dom predstavlja pomembno gledališko središče tako v lokalnem kot tudi v širšem prostoru Slovenije. Kulturni dom je pomembno vplival na razvoj lokalnega kulturnega udejstvovanja tako kulturnih društev, posameznikov in osnovne šole. Stavba je bila sezidana v letu 1988.
V njej je avla z interno okrepčevalnico, pododerje z 200 sedeži in velika dvorana z okoli 400 do 500 sedeži, ki je opremljena s profesionano odrsko tehniko. Ob veliki dvorani so toaletni prostori in garderoba za nastopajoče. Pred vhodom v Kulturni dom Mengeš se razprostira lepo urejen park, kjer je spomenik padlim borcem in žrtvam fašizma. Spomenik so leta 1960 odkrili na Glavnem trgu, potem pa so ga v kasnejšem času prenesli pred kulturni dom. V parku občasno potekajo slovesnosti in manjše prireditve.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Mengeš - Kulturni dom in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Mengeš in Trzin z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Kulturni dom - Kulturni dom

Fotografija: 12025-0

Kulturni dom
Kulturni dom - Kulturni dom Mengeš

Fotografija: 12025-1

Kulturni dom Mengeš
Kulturni dom - Kulturni dom v Mengšu

Fotografija: 12025-2

Kulturni dom v Mengšu
Kulturni dom - Kulturni dom Mengeš - Vhod

Fotografija: 12025-3

Kulturni dom Mengeš - Vhod

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Mengeš
od 102 €
od 120 €
Mengeš
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: