Ljubljana - Glasbena matica - Glasbena matica
OsrednjeslovenskaLjubljana - Glasbena matica

Ljubljana - Glasbena matica

Danes
prevCloudy;SHRA;light
14 23
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
15 20
18.07.2020
prevCloudy;SHRA;light
10 21

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana, prestolnica in največje mesto Slovenije, je poznana po številnih kulturnih in naravnih lepotah. Mesto skozi celo leto obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, še posebej pa je priljubljena v poletnih mesecih.
Vegova ulica je zaradi svoje lege na stiku rimskega in srednjeveškega mesta zgodovinsko in arheološko zelo zanimiva. Urejena je bila v prvi polovici 19. stoletja in poteka po nekdanjem jarku, ki je speljan po zunanjem delu obzidja srednjeveškega Novega trga. Obzidje s stolpom je pred hišami na vzhodni strani Vegove ulice deloma ohranjeno in restavrirano. Med obema vojnama je ulico preurejal arhitekt Jože Plečnik. Po njegovih načrtih naj bi bila del zelene avenije, ki bi povezovala trnovsko cerkev z današnjim Kongresnim trgom in se zaključila s propilejami v Zvezdi in velikim južnim trgom severno od nje. Zato jo je ob obeh straneh zasadil z drevoredom, pred hišami na vzhodni strani ceste pa na restavriranih ostankih starega mestnega obzidja uredil terase. V zgradbi na Vegovi 5 ima prostore Glasbena šola, ki jo je ustanovila Glasbena matica leta 1882. Glasbena matica je naziv slovenskih kulturnih društev, ki združujejo profesionalne in amaterske glasbenike in si prizadevajo, da bi spodbujali in ohranili slovensko glasbeno kulturo. Prva slovenska glasbena matica je bila ustanovljena leta 1872. Trinadstropna hiša je pravzaprav dvoriščno krilo izredno lepe baročne plemiške palače s klasicistično fasado iz prve polovice 19. stoletja. Pročelje glasbene šole je okrašeno z reliefnimi portreti slovenskih glasbenikov, v parku pred zgradbo pa je dala Glasbena matica ob svoji šestdesetletnici postaviti doprsne kipe desetih skladateljev: Franca Gerbiča, Matije Hubada, Emila Adamiča, Benjamina Ipavca, Vatroslava Lisinskega, Jakoba Petelina Gallusa, Davorina Jenka, Hugolina Sattnerja, Stevana Mokranjca, Antona Foersterja. Kipi so delo kiparja Lojzeta Dolinarja. Zgradba spada med profano stavbno dediščino. Arhitekta sta bila Janez Valentinčič leta 1952, nato pa Ciril Tavčar okoli leta 1960, slikar pa Tone Žnidaršič leta 1952.
Na območju Vegove ulice je med znamenitostmi tudi mogočno poslopje nekdanje Realke na Vegovi 4, prve ljubljanske gimnazije. Zgrajena je bila leta 1874 po načrtih dunajskega arhitekta Aleksandra Bellona.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Glasbena matica - Glasbena matica Ljubljana

Fotografija: 2018610-0

Glasbena matica Ljubljana
Glasbena matica - Glasbena matica - Vegova ulica 5

Fotografija: 2018610-1

Glasbena matica - Vegova ulica 5
Glasbena matica - Glasbena matica

Fotografija: 2018610-2

Glasbena matica
Glasbena matica - Glasbena matica (arhitekti Janez Valentinčič, Ciril Tavčar, Tone Žnidaršič)

Fotografija: 2018610-3

Glasbena matica (arhitekti Janez Valentinčič, Ciril Tavčar, Tone Žnida...
Glasbena matica - Pročelje s sgrafitnimi medaljoni s portreti slovenskih glasbenikov

Fotografija: 2018610-4

Pročelje s sgrafitnimi medaljoni s portreti slovenskih glasbenikov
Glasbena matica - Jacobus Gallus

Fotografija: 2018610-5

Jacobus Gallus

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 182 €
od 196 €
Ljubljana
od 93.5 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)