Spomeniki, kipi, znamenja
Nekdanja Realka - Kip industrija - Nekdanja Realka - Kip industrija
OsrednjeslovenskaNekdanja Realka - Kip industrija

Nekdanja Realka - Kip industrija

Danes
mostClear;;
-4 5
Jutri
mostClear;;
-3 6
27.01.2022
partCloudy;;light
-2 8

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je privlačno turistično mesto, ki privablja mnoge domače in tuje obiskovalce. Ima slikovito staro mestno jedro, skozi katerega se vije reka Ljubljanica. Največje zanimivosti so srednjeveški Ljubljanski grad, Tromostovje, mestna hiša, tržnica in park Tivoli.
Mogočno poslopje nekdanje realke se nahaja v starem mestnem jedru, na območju Vegove ulice. Ulica je zaradi svoje lege na stiku rimskega in srednjeveškega mesta zgodovinsko zelo zanimiva. Prva ljubljanska gimnazija je bila zgrajena leta 1874 po načrtih dunajskega arhitekta Aleksandra Bellona. Ob vhodu v realko stoji figuralna plastika, ki predstavlja industrijo s kladivom, nakovalom in zobatim kolesom. Neoklasicistična plastika je delo dunajskega kiparja Franza Mitterlechnerja. Ljubljanska realka je imela velik pomen na področju šolstva. Pomembna je bila za splošni razvoj izobraženstva v Ljubljani, čeprav je bila po usmeritvi naravoslovna.
Na njej so poučevali mnogi profesorji, ki so s pisanjem literature veliko pomagali k širitvi slovenske strokovne literature in izobrazbe. Ljubljansko realko je obiskovalo veliko znanih umetnikov, kulturnikov in znanstvenikov.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Kip industrija - Nekdanja Realka - Kip industrija

Fotografija: 2018602-0

Nekdanja Realka - Kip industrija

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 100 €
Ljubljana
od 90 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)