Logatec - Dom Marije in Marte - Dom Marije in Marte
OsrednjeslovenskaLogatec - Dom Marije in Marte

Logatec - Dom Marije in Marte

Danes
clear;;light
-2 5
Jutri
overcast;RA;light
0 8
01.12.2023
overcast;RA;mod
8 14

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mesto Logatec je bilo ustanovljeno leta 1972 in spada v Občino Logatec. Nastalo je z združitvijo nekdanjega Gorenjega in Dolenjega Logatca ter več okoliških vasi. Posebnost kraja je slikoviti lipov drevored Napoleonove lipe.
Zgodovina naselja sega v prazgodovinski čas. V rimskih časih je bilo postojanka kot del obrambnega sistema ob cesti iz Ogleja čez Hrušico v Emono. V srednjem veku je kraj ostal prometno križišče in postaja ob pomembni poti, prebivalci so se ukvarjali s tovorništvom. Ime Dolenji in Gorenji Logatec so pričeli uporabljati v 16. stoletju. Tovorništvo je po letu 1857 zaradi železnice zamrlo, nanj ob glavni cesti spominja več hlevov in domov s širokimi napušči. Železnica je skupaj s cesto Ljubljana-Postojna omogočila razvoj papirne, tekstilne in lesnopredelovalne industrije ter lesne strojegradnje. Na območju nekdanjega trškega naselja Dolenji Logatec se nahajajo številne znamenitosti, kot so cerkev sv. Jožefa, cerkev sv. Nikolaja na trgu svetega Nikolaja, Dom Marije in Marte, Dolscheinova hiša, litoželezni vodnjak, župnišče, stara občina, spomenik zamolčanim žrtvam, spominska kapela padlim v prvi svetovni vojni in Tollazijeva štirna. Zavod Dom Marije in Marte je katoliška socialna ustanova, ki je odprt za vse ljudi, če so pripravljeni slediti programu in usmeritvi zavoda. Opravlja storitve institucionalnega varstva v domovih za starejše. Zavod je pričel delovati leta 1991, leta 2000 pa je sklenil koncesijsko pogodbo z Ministrstvom za delo, družino in socialo. Dom Marije in Marte nudi tudi pomoč na domu, predvsem z razdeljevanjem opoldanskih obrokov. Delo v zavodu poteka strokovno na socialnem psihološkem, medicinskem, rekreativno zabavnem in vzgojnem področju. Dejavnosti v domu se odvijajo na različnih področjih in se medsebojno prepletajo.
Zavod deluje v duhu evangelija in po smernicah katoliškega socialnega nauka. Odprt je vse, ki se znajdejo v stiski. Leta 2008 so v sklopu doma pričeli graditi medgeneracijski center, ki vključuje vse generacije. Od leta 2011 ima tukaj prostore tudi Miklavžev vrtec.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Logatec - Dom Marije in Marte in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Logatec z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Dom Marije in Marte - Dom Marije in Marte v Logatcu

Fotografija: 12518-0

Dom Marije in Marte v Logatcu
Dom Marije in Marte - Dom Marije in Marte

Fotografija: 12518-1

Dom Marije in Marte
Dom Marije in Marte - Dom Marije in Marte

Fotografija: 12518-2

Dom Marije in Marte
Dom Marije in Marte - Kip

Fotografija: 12518-3

Kip
Dom Marije in Marte - Skulptura - Fontana

Fotografija: 12518-4

Skulptura - Fontana

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Logatec
od 70 €
od 72 €
Logatec
od 46 €
od 68 €
Vrhnika
od 39 €
od 50 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LOGATEC (13976 prebivalcev)

Naselja v občini:

Logatec (9428 prebivalcev), Rovte (951), Hotedršica (634), Kalce (607), Petkovec (476),

Laze (331), Rovtarske Žibrše (247), Grčarevec (239), Medvedje Brdo (206), Žibrše (177), Lavrovec (121), Novi Svet (106), Hlevni Vrh (94), Jakovica (68), Zaplana - del (66), Praprotno Brdo (62), Hleviše (61), Vrh Sv. Treh Kraljev (53), Ravnik pri Hotedršici (49)