Spomeniki, kipi, znamenja
Logatec - Spomenik zamolčanim žrtvam - Spomenik zamolčanim žrtvam
OsrednjeslovenskaLogatec - Spomenik zamolčanim žrtvam

Logatec - Spomenik zamolčanim žrtvam

Trenutno
mostClear;;light
27
Jutri
partCloudy;;light
14 27
26.07.2024
clear;;light
13 30

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Logatec je mesto z bogato kulturno dediščino, ki se nahaja v osrednji Sloveniji. Leži v samem osrčju Notranjske, na stiku dinarskega in alpskega sveta. Naselje je leta 2006 z državnim odlokom postalo mesto. Danes je osrednje in največje naselje Občine Logatec.
V času srednjega veka je bilo upravno središče naselja v Gorenjem Logatcu. Logatec je bil vse do izgradnje železnice furmanski kraj, o čemer še sedaj priča arhitektura velikih obcestnih domačij. Po letu 1857 je postalo pomembno opravilo spravilo lesa in žagarstvo z lesno trgovino. Na razvoj Logatca je leta 1875 vplivala tudi prestavitev okrajnega glavarstva, davkarije in sodnije iz Planine v Logatec. V času med obema vojnama je bil Logatec obmejni kraj ter središče sreza Dravske banovine.
Osrednji del Logatca se je vse do leta 1980 delil na Gorenji in Dolenji Logatec. Trško naselje Dolenji Logatec je bila prvotno kmečka vas ob tovorni poti, ki se je zaradi svoje dejavnosti razvila v obcestno naselje. V tem delu izstopata dve cerkvi, ki sta podružnična cerkev sv. Jožefa in župnijska cerkev sv. Nikolaja. Najbolj izrazito je osrednje območje ob župnijski cerkvi sv. Nikolaja, ki se v pisnih virih omenja leta 1526. Njena arhitektura prikazuje zanimiv prehod baroka v klasicizem.
Spomenik zamolčanim žrtvam stoji tik pred cerkvijo svetega Nikolaja. Odkrit je bil leta 1994 in ga sestavljajo štiri svetle pokončne granitne plošče, ki so postavljene v obliki križa na okroglem postavku. Le-te na sredi povezuje okrogel stolpič. Na ploščah so vklesana imena žrtev druge svetovne vojne.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Logatec - Spomenik zamolčanim žrtvam in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Logatec z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Spomenik zamolčanim žrtvam - Spomenik zamolčanim žrtvam

Fotografija: 12519-0

Spomenik zamolčanim žrtvam
Spomenik zamolčanim žrtvam - Spomenik zamolčanim žrtvam

Fotografija: 12519-1

Spomenik zamolčanim žrtvam

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Logatec
od 75 €
Logatec
od 40 €
od 120 €
Logatec
od 71 €
od 93 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LOGATEC (13976 prebivalcev)

Naselja v občini:

Logatec (9428 prebivalcev), Rovte (951), Hotedršica (634), Kalce (607), Petkovec (476),

Laze (331), Rovtarske Žibrše (247), Grčarevec (239), Medvedje Brdo (206), Žibrše (177), Lavrovec (121), Novi Svet (106), Hlevni Vrh (94), Jakovica (68), Zaplana - del (66), Praprotno Brdo (62), Hleviše (61), Vrh Sv. Treh Kraljev (53), Ravnik pri Hotedršici (49)