Sesljan - Sesljanski zaliv - Marina v Sesljanu

Sesljan - Sesljanski zaliv 

Sesljan - Sesljanski zaliv
Trenutno
partCloudy;;light
4
Jutri
partCloudy;SN;
-5 5
23.01.2022
partCloudy;SN;
-2 6

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Sesljan je manjše naselje, ki spada v občino Devin Nabrežina v Tržaški pokrajini v Italiji. Sesljanski zaliv se razprostira pod naseljem Sesljan in predstavlja priljubljeno in zelo obiskano turistično točko.
Mirni in široki zaliv Sesljan nudi drugačen dostop do morja, zarezo v visokem obalnem skalovju kraške planote. Veličastno skalovje, ki se dviga v bližini kamnolomov, je na tem delu prekrito z gostim rastjem, iz katerega izstopajo predvsem rumeni grmi košeničic. Sesljan predstavlja morsko sredozemsko oazo, ki jo obdaja apnenec. Makija in bujni gozd harmonično posredujeta prehajanje oblik. Skalnate stene se na območju Devina navpično dvigajo proti nebu. Ob njihovem vznožju vrejo na dan hladni podmorski izviri. Sesljanski zaliv je bil ob koncu 19. stoletja eno od najbolj priljubljenih obmorskih letovišč v Avstro-Ogrski, poleg Opatije in Gradeža. V tem obdobju so zgradili znana hotela Parkhotel in Strandhotel. V času prve svetovne vojne je bila v zalivu avstrijska mornarniška baza. Med drugo svetovno vojno so ga Nemci uporabljali kot podmorniško oporišče. Danes je eno od najbolj prostornih in urejenih plaž celotne tržaške obale. V zalivu so lepo urejena kopališča, mirni borov gozdič, ki v poletni vročini nudi prijetno senco ter turistično pristanišče. Tržnica, ribje restavracije, kioski z osvežilno pijačo in zabavni plažni disko zadovoljijo obiskovalce vseh starosti.
Nad zalivom Sesljan se nahaja turistično informacijski center, ki nudi čudovit razgled na okolico. Nad zalivom se pričenja tudi znana Rilkejeva pot, ki vodi vse do Devinskega gradu in je dobila ime po češkem pesniku Rainer Marii Rilke.

Fotografije

Sesljanski zaliv - Marina v Sesljanu

Fotografija: 51102-0

Marina v Sesljanu
Sesljanski zaliv - Sesljan - Marina

Fotografija: 51102-1

Sesljan - Marina
Sesljanski zaliv - Sesljanski zaliv

Fotografija: 51102-2

Sesljanski zaliv
Sesljanski zaliv - Sesljanski zaliv

Fotografija: 51102-3

Sesljanski zaliv
Sesljanski zaliv - Sesljanski zaliv

Fotografija: 51102-4

Sesljanski zaliv
Sesljanski zaliv - Sesljanski zaliv s pomoloma

Fotografija: 51102-5

Sesljanski zaliv s pomoloma
Sesljanski zaliv - Sesljanski zaliv

Fotografija: 51102-6

Sesljanski zaliv

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Kostanjevica na Krasu
Sela na Krasu
Kostanjevica na Krasu
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: