Ljubljana - Četrtna skupnost Šmarna gora - Šmarna gora
OsrednjeslovenskaLjubljana - Četrtna skupnost Šmarna gora

Ljubljana - Četrtna skupnost Šmarna gora

Vrh Staneta Kosca - Rašica
Trenutno
modCloudy;;light
12
Jutri
prevCloudy;;light
9 11
24.10.2021
clear;;light
3 12

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Četrtna skupnost Šmarna gora je manjša enota Mestne občine Ljubljana. Zajema območja pod vznožjem Šmarne gore in Rašice in severne predele Ljubljane na levem bregu reke Save. V skupnost spadajo naselja Gameljne, Rašica, Šmartno in Tacen. Po številu prebivalcev je najmanjša skupnost izmed sedemnajstih četrtnih skupnosti Mestne občine Ljubljana. Gameljne se delijo na Spodnje, Srednje in Zgornje Gameljne. Rašica je manjša gručasta vas. Nad vasjo se na vrhu Staneta Kosca nahaja planinski dom in razgledni stolp, ki so ga postavili leta 1957. Šmartno ima ohranjeno zanimivo staro vaško jedro, ki se nahaja ob cerkvi. Tacen leži med reko Savo in Šmarno goro na prodnati terasi. Je sedež Četrtne skupnosti Šmarna gora. Na Savi pri Tacnu je tekmovalna proga za kajak. Društvo Kajak kanu klub Tacen je bilo ustanovljeno leta 1965. Tukaj je nastala ena izmed najbolj znanih prog za slalom na divjih vodah. V letih 1955 in 1991 sta na njej potekali dve svetovni prvenstvi in organiziranih je bilo več tekem za svetovni pokal. V Tacnu je tudi izhodiščna točka za vzpon na Šmarno goro, ki je priljubljena izletniška točka za mnoge obiskovalce v vseh letnih časih.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Četrtna skupnost Šmarna gora - Kajakaška proga Tacen

Fotografija: 2091-0

Četrtna skupnost Šmarna gora - Šmarna gora

Fotografija: 2093-0

Četrtna skupnost Šmarna gora - Vrh Staneta Kosca <br> Rašica

Fotografija: 2099-0

Vrh Staneta Kosca

Rašica

Četrtna skupnost Šmarna gora - Vrh Staneta Kosca <br> Planinski dom rašiške čete

Fotografija: 2099-19

Vrh Staneta Kosca

Planinski dom rašiške čete
Četrtna skupnost Šmarna gora - Vrh Staneta Kosca <br> Vrh narodnega heroja Staneta Kosca

Fotografija: 2099-26

Vrh Staneta Kosca

Vrh narodnega heroja Staneta Kosca

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 83 €
od 88 €
Ljubljana
od 60.56 €
od 63.75 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)