Ljubljana - Četrtna skupnost Rudnik - Plečnikova cerkev sv. Mihaela v Črni vasi na Barju
OsrednjeslovenskaLjubljana - Četrtna skupnost Rudnik

Ljubljana - Četrtna skupnost Rudnik

Trenutno
prevCloudy;RA;mod
12
Jutri
prevCloudy;RA;mod
10 12
24.10.2021
partCloudy;;light
5 13

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Na območju Mestne občine Ljubljana deluje 17 četrtnih skupnosti, ki z Mestnim svetom MOL sodelujejo pri sprejemanju pomembnih odločitev, ki so povezane z delovanjem in razvojem Mestne občine Ljubljana.
Posamezne četrtne skupnosti sprejemajo predloge prebivalcev svojih četrtnih skupnosti in jih nato posredujejo pristojnim organom MOL in sodelujejo pri izvedbi aktivnosti na območju četrtne skupnosti. Osnovne naloge vodstev četrtnih skupnosti so obveščanje meščanov o zadevah, ki so pomembne za območje četrtne skupnosti, organiziranje športnih, kulturnih in ostalih prireditev ter izvajanje programov s področja kulture, športa, urejanja in varstva okolja, sociale ter priprava načrta malih del. Četrtna skupnost Rudnik zajema južni predel mesta Ljubljana s podeželskim in predmestnim okolišem. Obsega predel, ki je določen z naslednjimi prostorskimi okoliši: Krim, Rudnik, Barje, Galjevica in Peruzzi. Velik del Četrtne skupnosti Rudnik spada pod območje Krajinskega parka Ljubljansko barje, ki je bil ustanovljen leta 2008. Ljubljansko barje je edinstven preplet njiv, travnikov, kanalov in mejic, kjer se zelene površine stikajo z reko Ljubljanico. Barje predstavlja bivališče mnogim živalim in rastlinam, ki jih drugod po Evropi in Sloveniji srečamo le še redko. Medsebojno odvisni ekosistemi barja čistijo vodo, zrak in prst ter hladijo topla poletja. Na Ljubljanskem barju so svoj pečat pustile mnoge kulture, od prazgodovinskih koliščarjev in antičnih Rimljanov do bogatega plemstva habsburške monarhije. Na Barju ob cesti, ki vodi v naselje Crna vas, stoji znamenita cerkev sv. Mihaela. Cerkev je bila sezidana po načrtih znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika v letih od 1937 do 1939. Urejena je v župnišče in cerkev v nadstropju. Sakralni objekt je grajen iz preprostih materialov, večinoma lesa. Iz lesa je tudi vsa notranja cerkvena oprema. Zgradbo podpirata betonsko stopnišče in odprt zvonik.
Na območju četrtne skupnosti Rudnik se nahaja tudi Botanični vrt v Ljubljani, ki spada med najstarejši botanični vrt v jugovzhodnem predelu Evrope. Razdeljen je na več zanimivih enot in obsega dva hektarja. V okviru vrta deluje čajnica Primula.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Četrtna skupnost Rudnik - Plečnikova cerkev sv. Mihaela v Črni vasi na Barju <br> Plečnikova cerkev od znotraj

Fotografija: 2071-11

Plečnikova cerkev sv....

Plečnikova cerkev od znotraj
Četrtna skupnost Rudnik - Botanični vrt

Fotografija: 2085-10

Četrtna skupnost Rudnik - Botanični vrt <br> Tropski rastlinjak

Fotografija: 2086-21

Botanični vrt

Tropski rastlinjak

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 106 €
od 117 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)