Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo - Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo
Obalno - notranjskaIzola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Trenutno
clear;;light
28
Jutri
partCloudy;;light
15 30
11.07.2020
prevCloudy;;light
18 30

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mesto Izola se nahaja na obali med Piranom in Koprom. Kraj je uspel ohraniti značilno srednjeveško zasnovo sredozemskega mesta s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Danes je Izola pomembno mesto Slovenske Istre z razvito obrtno, gospodarsko in turistično dejavnostjo. Razvoj turizma se je zaradi zavidljive lege začel že v drugi polovici 19. stoletja, pravi razcvet pa se je zgodil po letu 1960, ko so zgradili turistično naselje Belvedere in Simonov zaliv. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo.
Izolo so zaznamovale številne zgodovinske osebnosti, ki so prispevale k napredku in razvoju mesta. Najbolj znane so rodbina Manzuoli, Francesco Egidio, odličen poznavalec in učitelj antičnih jezikov, latinščine in grščine, Pietro Coppo, znani kartograf in geograf, Giovanni Pietro Antonio, član rodbine Besenghi degli Ughi, duhovnik Antonio Moroma, ki je bil dober poznavalec glasbe in mojster izdelovanja godal. Vplivna družina Ugo je bila ena izmed mnogih uglednih plemiških družin, ki so se v 14. stoletju preselile v Istro. Rodbina je bila leta 1459 z odredbo doža Pasquala Malipiera vključena v mestni svet Izole. Družina Ugo je poznana tudi po tem, da se je k njej priženil Pietro Coppo. Hiša, ki se je skoraj naslanjala na nekdanje mestno obzidje v sedanji Gasilski ulici, ima napisno ploščo iz leta 1450, ki jo je postavila rodbina Ugo.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Spominska plošča plemiške družine Ugo - Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Fotografija: 2570022-0

Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Izola
od 76 €
od 85.5 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)