Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo - Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo
Obalno - notranjskaIzola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Trenutno
mostClear;;light
17
Jutri
mostClear;;light
7 18
23.03.2023
overcast;;light
7 17

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mesto Izola se nahaja na obali med Piranom in Koprom. Kraj je uspel ohraniti značilno srednjeveško zasnovo sredozemskega mesta s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Danes je Izola pomembno mesto Slovenske Istre z razvito obrtno, gospodarsko in turistično dejavnostjo. Razvoj turizma se je zaradi zavidljive lege začel že v drugi polovici 19. stoletja, pravi razcvet pa se je zgodil po letu 1960, ko so zgradili turistično naselje Belvedere in Simonov zaliv. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo.
Izolo so zaznamovale številne zgodovinske osebnosti, ki so prispevale k napredku in razvoju mesta. Najbolj znane so rodbina Manzuoli, Francesco Egidio, odličen poznavalec in učitelj antičnih jezikov, latinščine in grščine, Pietro Coppo, znani kartograf in geograf, Giovanni Pietro Antonio, član rodbine Besenghi degli Ughi, duhovnik Antonio Moroma, ki je bil dober poznavalec glasbe in mojster izdelovanja godal. Vplivna družina Ugo je bila ena izmed mnogih uglednih plemiških družin, ki so se v 14. stoletju preselile v Istro. Rodbina je bila leta 1459 z odredbo doža Pasquala Malipiera vključena v mestni svet Izole. Družina Ugo je poznana tudi po tem, da se je k njej priženil Pietro Coppo. Hiša, ki se je skoraj naslanjala na nekdanje mestno obzidje v sedanji Gasilski ulici, ima napisno ploščo iz leta 1450, ki jo je postavila rodbina Ugo.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Obala in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Spominska plošča plemiške družine Ugo - Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Fotografija: 2570022-0

Izola - Spominska plošča plemiške družine Ugo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Izola
od 38.25 €
od 45 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)