Izola - Ljubljanska ulica - Izola - Ljubljanska ulica
Obalno - notranjskaIzola - Ljubljanska ulica

Izola - Ljubljanska ulica

Trenutno
overcast;TS;light
12
Jutri
partCloudy;;light
10 17
02.04.2023
overcast;SHRA;light
9 16

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Manjše mesto Izola je pomemben kraj Slovenske Istre z razvito obrtno, gospodarsko in turistično dejavnostjo. Razvoj turizma se je zaradi zavidljive lege začel že v drugi polovici 19. stoletja, pravi razcvet pa se je zgodil po letu 1960, ko so zgradili turistično naselje Belvedere in Simonov zaliv. Naselja Občine Izola so Cetore, Baredi, Izola, Dobrava, Korte, Jagodje, Nožed, Malija in Šared. Na jugu in zahodu meji na občino Piran, na vzhodu pa na občino Koper.
Kraj je uspel ohraniti srednjeveško zasnovo s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, ki velja za najodličnejši spomenik v Izoli, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, ki je najstarejša cerkev v Izoli, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Ljubljanska ulica se nahaja v starem mestnem jedru Izole. Leži med Manziolijevim trgom in Trgom republike, vzporedno s Sončnim nabrežjem. Na tem predelu lahko vidimo spominsko ploščo plemiške družine Ugo. Vplivna družina Ugo je bila ena izmed mnogih uglednih plemiških družin, ki so se v 14. stoletju preselile v Istro. Rodbina je bila leta 1459 z odredbo doža Pasquala Malipiera vključena v mestni svet Izole. Družina Ugo je poznana tudi po tem, da se je k njej priženil slavni kartograf in geograf, Pietro Coppo. Hiša, ki se je skoraj naslanjala na nekdanje mestno obzidje v sedanji Gasilski ulici, ima napisno ploščo iz leta 1450, ki jo je postavila rodbina Ugo.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Izola - Ljubljanska ulica in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Obala in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Ljubljanska ulica - Izola - Ljubljanska ulica

Fotografija: 2570021-0

Izola - Ljubljanska ulica
Ljubljanska ulica - Ljubljanska ulica

Fotografija: 2570021-1

Ljubljanska ulica
Ljubljanska ulica - Ljubljanska ulica v Izoli

Fotografija: 2570021-2

Ljubljanska ulica v Izoli

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)