Izola - Koprska ulica - Izola - Koprska ulica
Obalno - notranjskaIzola - Koprska ulica

Izola - Koprska ulica

Danes
mostClear;;light
18 29
Jutri
clear;;light
16 30
06.07.2020
clear;;mod
18 32

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Izola je manjše mesto v Slovenski Istri z razvito obrtno, gospodarsko in turistično dejavnostjo. Razvoj turizma se je zaradi zavidljive lege začel že v drugi polovici 19. stoletja, pravi razcvet pa se je zgodil po letu 1960, ko so zgradili turistično naselje Belvedere in Simonov zaliv. Naselja Občine Izola so Cetore, Baredi, Izola, Dobrava, Korte, Jagodje, Nožed, Malija in Šared. Na jugu in zahodu meji na občino Piran, na vzhodu pa na občino Koper.
Izola je uspela ohraniti srednjeveško zasnovo s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, ki velja za najodličnejši spomenik v Izoli, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, ki je najstarejša cerkev v Izoli, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Koprska ulica se nahaja v starem mestnem jedru Izole. Leži med Manziolijevim trgom in Trgom republike, vzporedno s Sončnim nabrežjem. Je značilna tesno stisnjena ulica z visokimi hišami, ki vabi k prijetnemu sprehodu po mestnem središču. Na Manziolijevem trgu se nahaja Manziolijeva hiša, ki je tipična meščanska hiša v beneškogotskem slogu, nanjo pa se naslanja palača Lovisato, ki je znana kot rojstna hiša izolskega znanstvenika in patriota Domenica Lovisata. Na trgu stoji tudi znamenita cerkev Marije božje Alietske, ki je posvečena Marijinemu vnebovzetju in je bila sezidana v drugi polovici 11. stoletja.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Koprska ulica - Izola - Koprska ulica

Fotografija: 2570023-0

Izola - Koprska ulica
Koprska ulica - Začetek Koprske ulice s smeri Manziolijevega trga

Fotografija: 2570023-1

Začetek Koprske ulice s smeri Manziolijevega trga
Koprska ulica - Podhod

Fotografija: 2570023-2

Podhod
Koprska ulica - Stavba s simboli

Fotografija: 2570023-3

Stavba s simboli
Koprska ulica - Koprska ulica

Fotografija: 2570023-4

Koprska ulica
Koprska ulica - Koprska ulica v smeri proti Ljubljanski ulici v Izoli

Fotografija: 2570023-5

Koprska ulica v smeri proti Ljubljanski ulici v Izoli

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Baredi (143), Cetore (143), Nožed (73)