Ljubljana - Barbova palača - Barbova palača
OsrednjeslovenskaLjubljana - Barbova palača

Ljubljana - Barbova palača

Danes
prevCloudy;SHRA;light
14 23
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
15 20
18.07.2020
prevCloudy;SHRA;light
10 21

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana, prestolnica Slovenije, je živahno in zanimivo mesto, ki skozi celo leto privablja številne domače in predvsem tuje obiskovalce. Največje zanimivosti so mogočni Ljubljanski grad na Grajskem griču, Tromostovje, Prešernov trg, mestna hiša in zeleni park Tivoli.
Gosposka ulica se nahaja v starem mestnem jedru Ljubljane. V bližini je Dvorni trg, ki ima ime po nekdanjem vicedomskem dvorcu, ki je stal na prostoru sedanje univerze. Trg je nastal, ko so podrli srednjeveško mestno obzidje. Na spodnjem predelu trga je stal okrogel obrambni stolp, pred vicedomskimi mestnimi vrati ob vstopu v Gosposko ulico pa mitniški urad. Ob izteku trga v ulico stoji Spomenik slovenskim vojakom, delo kiparja Janeza Boljke. V vogalni, po potresu zgrajeni hiši Gosposka 1, kjer je danes mestna knjižnica, je bila prva slovenska knjigarna, v prvem nadstropju pa so leta 1898 odprli Narodno kavarno, ki je kot prva v Ljubljani nosila slovenski napis. Opremljena je bila v secesijskem slogu in okrašena s slovenskimi ornamenti po načrtih slovenskega arhitekta, ameriškega izseljenca Janeza Jagra. Bila je najlepša knjigarna v Ljubljani in je kmalu po ustanovitvi postala zbirališče slovenske inteligence. Sosednja Barbova palača na Gosposki 3 je plemiška palača, ki je bila pozidana iz štirih stavbnih enot v letih 1755 do 1756 po načrtih arhitekta Matije Perskega. Palača v slogu dunajskega baroka je bila zgrajena za grofa Jošta Vajkarda Barbo Waxensteina. Barbova palača sodi s svojo zunanjščino med vrhunce baročne posvetne arhitekture v Ljubljani. Fasada je poudarjena z razkošnimi kapiteli, pilastri in okrasjem oken v treh oseh srednjega rizalita. Atika z nizkimi okni je oblikovana po zgledu dunajskega baroka. V notranjosti je razkošno triramno ovalno stopnišče.
Skozi, v prvo nadstropje segajoči kamniti portal, so vozile kočije do stopnišča in naprej na dvorišče, kjer so bili hlevi. V niši na nasprotni strani dvorišča je včasih stala plastika in poudarjala glavno os.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Barbova palača - Barbova palača

Fotografija: 2018501-0

Barbova palača
Barbova palača - Barbova palača - Gosposka ulica 3

Fotografija: 2018501-1

Barbova palača - Gosposka ulica 3
Barbova palača - Barbova palača - Portal

Fotografija: 2018501-2

Barbova palača - Portal

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)