Gradovi, graščine, stolpi, trdnjave, utrdbe
Gosposka ulica - Obrambni stolp - Gosposka ulica - Obrambni stolp
OsrednjeslovenskaGosposka ulica - Obrambni stolp

Gosposka ulica - Obrambni stolp

Trenutno
partCloudy;;light
6
Jutri
partCloudy;;
-2 6
19.01.2022
mostClear;;light
-4 6

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je živahno glavno mesto Slovenije, ki skozi celo leto privablja mnoge domače in tuje obiskovalce. Prestolnica je znana po številnih znamenitostih, med katerimi najbolj izstopajo Ljubljanski grad, Prešernov trg, Mestna hiša in park Tivoli.
Na območju Gosposke ulice se nahajajo Narodna in univerzitetna knjižnica, Barbova palača, Antiq Palace Hotel in obrambni stolp. Stavba na Gosposki ulici 4 je baročna plemiška palača, tridelno zasnovana z notranjim dvoriščem, ki je bila združena v sredini 18. stoletja. Zahodna polovica fasade z osemosno vhodno fasado je členjena s pilastri. Baročna hiša, ki sega od Gosposke do Vegove ulice, ima v začelnem traktu ob Vegovi ulici ohranjen polkrožni srednjeveški obrambni stolp mestnega obzidja. Barbova palača s svojo zunanjščino spada med vrhunce baročne posvetne arhitekture v Ljubljani. Fasada je poudarjena z razkošnimi kapiteli, pilastri in okrasjem oken v treh oseh srednjega rizalita. Zanimiva je notranjost s stopniščem: iz veže namreč vodita na vsako stran dva polkrožna stopničasta rokava, ki se na sredini združita in skupaj pripeljeta v nadstropje. Narodna univerzitetna knjižnica je veličastna Plečnikova zgradba, ki je bila sezidana med letoma 1936 in 1941 na prostoru poznorenesančnega knežjega dvorca, ki so ga podrli po potresu leta 1895. Je eno najpomembnejših arhitektovih del posvetne arhitekture v Sloveniji. Antiq Palace Hotel je veličastna palača iz 16. stoletja, ki je bila prvotno zgrajena za plemstvo. S skrbno izbranimi materiali, na primer lesom, apnenimi barvami in kamnom, so ohranili pristnost zgradbe, ki je pod varstvom kulturne dediščine. Apartmaji in sobe so primerni tako za krajšo, družinsko nastanitev, kot tudi za daljše bivanje.
Hotel razvaja goste z intimnim in razkošnim Spa centrom. Na hotelskem vrtu se gostje lahko ekskluzivno predajajo božanskim zvokom klasične glasbe. Družine lahko uživajo v parku Tivoli, se s kolesom podajo na hrib Rožnik ali pa obiščejo Hišo eksperimentov.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Obrambni stolp - Gosposka ulica - Obrambni stolp

Fotografija: 2018503-0

Gosposka ulica - Obrambni stolp
Obrambni stolp - Obrambni stolp nekdanjega srednjeveškega obzidja

Fotografija: 2018503-1

Obrambni stolp nekdanjega srednjeveškega obzidja
Obrambni stolp - Obrambni stolp - Gosposka ulica 4

Fotografija: 2018503-2

Obrambni stolp - Gosposka ulica 4
Obrambni stolp - Gosposka ulica 4 - Portal

Fotografija: 2018503-3

Gosposka ulica 4 - Portal

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Ljubljana
od 100 €
Ljubljana
od 105.5 €
od 115.5 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)