Ljubljana - Osrednja tržnica - Osrednja tržnica
OsrednjeslovenskaLjubljana - Osrednja tržnica

Ljubljana - Osrednja tržnica

Trenutno
;;mod
19
Jutri
mostClear;;light
13 23
13.07.2020
prevCloudy;;light
11 23

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Vodnikov trg je dobil ime po spomeniku Valentina Vodnika, delu kiparja Alojzija Gangla in pomembno zaznamuje podobo trga. Trg je po potresu leta 1895, ko so podrli škofijski licej s knjižnico v starem samostanu. Nasproti spomeniku je pešpot na grajski hrib z gradom.
Na Vodnikovem trgu je osrednja tržnica v Ljubljani, ki se razteza vse od Zmajskega mostu do Pogačarjevega trga in Tromostovja. Osrednja ljubljanska tržnica ni le nakupovalno središče, temveč je tradicionalno tudi kraj, kjer se Ljubljančani srečujejo in družijo. Glavna tržnica zajema tržnico na prostem (na Pogačarjevem in Vodnikovem trgu), pokrito tržnico med obema trgoma in Plečnikove pokrite tržnice ob Ljubljanici. Na glavnem območju tržnice lahko poleg sveže slovenske zelenjave in sadja lokalnih kmetov, kupite tudi določene vrste balkonskih cvetlic, tropskega sadja, suhomesnatih izdelkov in sadik. V pokriti tržnici so obiskovalcem na voljo sveže meso, suhomesnati izdelki, domači piškoti in pecivo, domači kruh iz krušne peči, suho sadje in oreščki, različne vrste domačih sirov, domače bučno in olivo olje in drugo. Arhitekt Jože Plečnik je novo pokrito tržnico, ki je bila zgrajena med letoma 1940 in 1944, zasnoval kot niza pokritih tržnic ob Ljubljanici, v dveh nadstropjih, ki s svojo ukrivljenostjo sledita njenemu toku. V majhnih trgovinah so obiskovalcem na voljo suhomesnati izdelki in sveže meso (tudi divjačina in konjsko meso), sveže ribe, pekarski izdelki, kruh, suho sadje, zelišča, mlečni izdelki (skuta, sir...) in drugo. Na Pogačarjevem trgu vsako sredo poteka ekološka tržnica, kjer se lahko kupijo živila s slovenskih kmetij.
Občasno potekajo tudi različni tematski dogodki, na katerih se z domačimi pridelki, kulinarično ponudbo in ekološko prehrano predstavljajo ponudniki ter pridelovalci iz različnih združenj in regij.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Osrednja tržnica - Osrednja tržnica na Vodnikovem trgu

Fotografija: 2015601-0

Osrednja tržnica na Vodnikovem trgu
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica v Ljubljani

Fotografija: 2015601-1

Osrednja tržnica v Ljubljani
Osrednja tržnica - Vodnikov trg - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-2

Vodnikov trg - Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Ljubljana - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-3

Ljubljana - Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-4

Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica - Cvetje

Fotografija: 2015601-5

Osrednja tržnica - Cvetje
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica - Sadje in zelenjava

Fotografija: 2015601-6

Osrednja tržnica - Sadje in zelenjava
Osrednja tržnica - Zelenjava (radič, cvetača, špinača ...)

Fotografija: 2015601-7

Zelenjava (radič, cvetača, špinača ...)
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-8

Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-9

Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Osrednja tržnica

Fotografija: 2015601-10

Osrednja tržnica
Osrednja tržnica - Morske jedi

Fotografija: 2015601-11

Morske jedi

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 80 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)