Ljubljana - Gostilna Vodnikov hram - Gostilna Vodnikov hram
OsrednjeslovenskaLjubljana - Gostilna Vodnikov hram

Ljubljana - Gostilna Vodnikov hram

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Gostilna Vodnikov hram se nahaja na Vodnikovem trgu v Ljubljani. Trg predstavlja stari del mestnega jedra, ki se je skozi zgodovino najbolj spreminjal. Nastal je po potresu leta 1895, ko so podrli škofijski licej s knjižnico v starem samostanu.
Na odprtem območju so tako pridobili prostor za tržnice. Trg je dobil ime po spomeniku Valentina Vodnika, ki so ga leta 1889, ko je še bil licej, postavili predenj. Spomenik je delo znanega kiparja Alojzija Gangla. Nasproti spomenika je lepo urejena pešpot, ki vodi na Ljubljanski grad. Na Vodnikovem trgu je glavna ljubljanska tržnica, ki se razteza vse od Zmajskega mostu do Pogačarjevega trga in Tromostovja. Ob reki Ljubljanici se na spodnjem delu trga raztezajo monumentalne Plečnikove tržnice, v katerih je del pokritih prostorov osrednje tržnice. Gostilna Vodnikov hram nudi domačo hrano, s katero so razvajali obiskovalce Ljubljanske tržnice že v Vodnikovih časih. Gostje lahko izbirajo med malicami, kosili, sezonsko ponudbo in A la carte ponudbo. V A la carti ponudi so hladne predjedi, juhe, tople predjedi, domače jedi, mesne jedi, ribje jedi, vegetarijanske jedi, solate, priloge in sladice. Med predjedmi so na voljo domači istrski fuži s tartufi, domači istrski fuži z refoškovo omako in domačo klobaso ter drugo. Med domačimi jedmi so na voljo pečenica z zeljem, kranjska klobasa z zeljem, divjačinski golaž s kruhovimi cmoki, ajdovi žganci, srnini medaljoni v teranovi omaki in sirovi štruklji, divji prašič v lovski omaki s pečenim krompirjem in brusnično omako. V gostilni poskrbijo za nepozaben obed ob različnih priložnostih. Restavracija lahko sprejme do 160 gostov poleti, ko obratuje tudi letni vrt. V preostalem obdobju pa sprejmejo okoli 100 gostov v treh notranjih delih restavracije.
V notranjosti sprejme 40 gostov osrednji prostor, 24 gostov sprejme levi prostor restavracije in 36 gostov sprejme desni del, ki je hkrati ločen prostor. Za zaključene družbe je primeren katerikoli del restavracije oziroma po potrebi celotne kapacitete.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Gostilna Vodnikov hram - Vodnikov hram - Vodnikov trg 2

Fotografija: 2015603-0

Vodnikov hram - Vodnikov trg 2
Gostilna Vodnikov hram - Gostilna Vodnikov hram

Fotografija: 2015603-1

Gostilna Vodnikov hram
Gostilna Vodnikov hram - Vodnikov trg 2

Fotografija: 2015603-2

Vodnikov trg 2
Gostilna Vodnikov hram - Renesančni vogalni pomol

Fotografija: 2015603-3

Renesančni vogalni pomol
Gostilna Vodnikov hram - Vodnikov hram

Fotografija: 2015603-4

Vodnikov hram

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 80 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)