Ljubljana - Galerija vžigalica - Galerija vžigalica - Trg francoske revolucije 7
OsrednjeslovenskaLjubljana - Galerija vžigalica

Ljubljana - Galerija vžigalica

Trenutno
overcast;RASN;light
5
Jutri
partCloudy;;light
1 5
04.12.2021
partCloudy;;light
-3 3

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je slikovito glavno mesto Slovenije, ki skozi celo leto privablja mnoge domače in tuje obiskovalce. Je politično, upravno, gospodarsko, kulturno, znanstveno, izobraževalno in znanstveno središče Slovenije. Najstarejši del mesta se razteza med reko Ljubljanico in Grajskim gričem, na vrhu katerega ponosno stoji simbol mesta, Ljubljanski grad.
Mestni muzej Ljubljana se nahaja na Trgu francoske revolucije, poleg znamenitih ljubljanskih Križank. Trg je bil oblikovan, ko so podrli Križniška ali Nemška vrata v srednjeveškem obzidju leta 1793. Sedanje ime nosi vse od leta 1952. Sedanjo podobo je dal trgu med obema vojnama Jože Plečnik. V začetku 50. let 20. stoletja je uredil ves samostanski kompleks Križane, in sicer z ostanki stare cerkve, nagrobniki, stebrički, arkadnimi galerijami na terasi nekdanjega rimskega in srednjeveškega obzidja, z ograjami in malimi plastikami. Sedež Mestnega muzeja Ljubljana je v Turjaški ali Auerspergovi palači. Veličastna baročna palača, nekdaj last grofov Auerspergov s Turjaka, je nastala leta 1642 s prezidavo iz več manjših hiš, nato pa je bila v 17. in 18. stoletju še večkrat prezidana. V prvi četrtini 19. stoletja je dobila novo, klasicistično fasado. Zgradba muzeja je bila nazadnje preurejena konec 20. stoletja. Takrat so pridobili okoli 1000 m2 novih površin, zgradbo so podkletili in izvedli arheološke raziskave ter naredili celovito protipotresno, gradbeno in funkcionalno prenovo prostorov. Mestni muzej Ljubljana je bil leta 2009 vključen v novoustanovljeni zavod Muzej in galerije mesta Ljubljane in združuje Mestni muzej Ljubljana, Galerijo Vžigalica, Galerijo Jakopič, Mestno galerijo Ljubljana, Galerijo 001, Plečnikovo hišo v Trnovem, Tobačni muzej v Kulturnem centru Tobačna 001, Bežigrajsko galerijo 1 in Bežigrajsko galerijo 2. Galerija Vžigalica je zaživela sredi leta 2007. Izoblikovala se je kot prizorišče različnih projektov s področja sodobnih avdio-vizualnih, likovnih, performativnih in ostalih umetniških praks.
Galerija Vžigalica ohranja svojo osnovni vsebinski kontekst manjšega, vendar izjemno fleksibilnega razstavišča v samem središču prestolnice, ki želi še naprej vzpodbujati raznolike odzive umetnosti in kulture. Cilj galerije je delovanje kot laboratorij novih idej, drugačnih pristopov, kreativnih formul, ki pa vselej izhajajo iz kvalitetne sodobne umetniške produkcije.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Galerija vžigalica - Galerija vžigalica - Trg francoske revolucije 7

Fotografija: 2016915-0

Galerija vžigalica - Trg francoske revolucije 7
Galerija vžigalica - Galerija vžigalica

Fotografija: 2016915-1

Galerija vžigalica
Galerija vžigalica - MGML - Galerija vžigalica

Fotografija: 2016915-2

MGML - Galerija vžigalica

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)