Muzeji, galerije, razstave
Ljubljana - Auerspergova palača - Auerspergova palača
OsrednjeslovenskaLjubljana - Auerspergova palača

Ljubljana - Auerspergova palača

Mestni muzej Ljubljana
Danes
prevCloudy;RA;mod
10 12
Jutri
partCloudy;;light
5 13
25.10.2021
mostClear;;light
1 12

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je slikovito glavno mesto Slovenije, ki privablja številne tuje in domače obiskovalce. Ponaša se z vrsto znamenitostmi med katerimi najbolj izstopajo Ljubljanski grad, Park Tivoli, reka Ljubljanica, Prešernov trg in Tromostovje.
Turjaška oziroma palača deželnih knezov Auerspergov naj bi bila sezidana leta 1642. Objekt so sestavili skupaj iz več starejših meščanskih hiš. V kasnejšem času so jo večkrat obnavljali. Pročelje palače krasijo pilastri in klasicističen vhodni portal, zgradba ima tudi čudovito baročno arkadno dvorišče. V letu 2004 je bila prenovljena v moderno muzejsko razstavišče. V Turjaški palači ima prostore Mestni muzej Ljubljana. Arhitekturni spomenik hrani večtisočletno kulturno dediščino ljubljanskega predela – od 4500 stare prazgodovinske koliščarske naselbine do sedanje atraktivne prestolnice Slovenije, od antičnega mesta Emona do današnjega političnega, upravnega, gospodarskega in ustvarjalnega središča. Zbirka Mestnega muzeja Ljubljana obsega več kot 200.000 enot iz več tisočletne dediščine, kamor spada tudi najdba 5200 let starega najstarejšega kolesa iz lesa z leseno osjo na svetu in okoli 40.000 let stara lesena puščica. Pod renesančno palačo se nahaja rimska cesta iz 1. stoletja, na ogled pa obiskovalce vabijo stalna razstava Obrazi Ljubljane, občasne razstave in mnoge delavnice, predavanja, dogodki, koncerti in vodstva namenjena odraslim in družinam.
Oglede zanimivih razstav obiskovalci lahko zaključijo s postankom v muzejski trgovini in muzejski kavarni. V toplejših mesecih pa gredo lahko tudi na arheološko krožno pot v središču mesta, ki se imenuje Arheološki park Emona.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Auerspergova palača - Auerspergova palača

Fotografija: 2016905-0

Auerspergova palača
Auerspergova palača - Auerspergova palača v Ljubljani

Fotografija: 2016905-1

Auerspergova palača v Ljubljani
Auerspergova palača - Auerspergova palača - Mestni muzej

Fotografija: 2016905-2

Auerspergova palača - Mestni muzej
Auerspergova palača - Auerspergova palača - Portal

Fotografija: 2016905-3

Auerspergova palača - Portal
Auerspergova palača - Auerspergova palača - Informativna tabla

Fotografija: 2016905-4

Auerspergova palača - Informativna tabla
Auerspergova palača - Auerspergova palača v smeri proti Križevniški ulici

Fotografija: 2016905-5

Auerspergova palača v smeri proti Križevniški ulici
Auerspergova palača - Auerspergova palača v smeri proti Gosposki ulici

Fotografija: 2016905-6

Auerspergova palača v smeri proti Gosposki ulici

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Ljubljana
Ljubljana
od 76 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)