Muzeji, galerije, razstave
Ljubljana - Mestna galerija - Mesta galerija Ljubljana
OsrednjeslovenskaLjubljana - Mestna galerija

Ljubljana - Mestna galerija 

Trenutno
mostClear;;light
12
Jutri
overcast;;light
0 12
26.10.2021
overcast;RA;light
3 9

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mestni trg s slikovito mestno hišo, škofijskim dvorcem, stolnico in znamenitim Robbovim vodnjakom v sredini, velja za enega najlepših baročnih ambientov v Srednji Evropi. Trg so pričeli oblikovati kot razširjeno ulico že v srednjem veku.
Mestna galerija Ljubljana deluje na štirih lokacijah, in sicer v matični zgradbi na Mestnem trg 5, v prostorih stalne zbirke na Cankarjevem nabrežju 11, v Bežigrajski galeriji 1 na Dunajski 31 in v Bežigrajski galeriji 2 na Vodovodni 3. Zgradbo na Mestnem trgu 5 je v začetku 16. stoletja zgradil grof Lanthieri. Njegova rodbina je v hiši prebivala 200 let, v 19. stoletju pa je postala lastnica bogata trgovska družina Zeschko. Leta 1866 je stavbo kupil trgovec Hamann. Zgradba je bila v funkciji trgovskega objekta vse do leta 1963, ko je bila preurejena v umetniško galerijo. Nazadnje je bila tukaj trgovina s krznom. Temeljita prenova poslopja je potekala po načrtih arhitekta Borisa Kobeta, koordiniral pa jo je Zavod za ureditev Stare Ljubljane. Mestna galerija je poleg posodobljenih razstavnih dvoran, ki so bile obnovljene v letu 1990 in 1991, prenovljenega podstrešja dobila tudi kavarno, ki se nahaja v pritličnem delu. Leta 2009 je nastal še prostor za čitalnico, ki obiskovalcem nudi široko izbiro dnevnega časopisja, revij in katalogov za sodobno umetnost tujih in domačih izdaj. Dejavnost mestne galerije je usmerjena na pripravljanje in prevzemanje skupinskih in monografskih razstav tujih in slovenskih avtorjev, pri čemer se ne omejuje samo na evropski prostor, temveč posega tudi v širši kulturni prostor. Poseben razstavni program je namenjen občasnim gostovanjem v tujini, ki potekajo na vabilo tujih muzejsko-galerijskih ustanov ali na podlagi recipročnosti.
Pripravlja tudi obsežnejše tematske zgodovinske razstave, ki prikazujejo razvoj nekega likovnega elementa, teme, stila ali vsebine. Galerija pripravlja in izvaja predavanja, strokovna posvetovanja, sejemske razstave, likovne delavnice in kulturne prireditve, ki dopolnjujejo dejavnost zavoda.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mestna galerija - Muzej in galerije mesta Ljubljane - Mesta galerija Ljubljana

Fotografija: 2015950-0

Muzej in galerije mesta Ljubljane - Mesta galerija Ljubljana
Mestna galerija - Mesta galerija Ljubljana

Fotografija: 2015950-1

Mesta galerija Ljubljana
Mestna galerija - Mesta galerija Ljubljana - Mestni trg 5

Fotografija: 2015950-2

Mesta galerija Ljubljana - Mestni trg 5
Mestna galerija - Mesta galerija Ljubljana - Vhod

Fotografija: 2015950-3

Mesta galerija Ljubljana - Vhod
Mestna galerija - Informativna tabla - Mesta galerija Ljubljana

Fotografija: 2015950-4

Informativna tabla - Mesta galerija Ljubljana

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)