Ljubljana - Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša) - Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša)

Ljubljana - Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša)

Trenutno
mostClear;;light
17
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
13 24
17.07.2020
prevCloudy;;light
16 22

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana, največje mesto Slovenije, je nastala kot tridelni trg. Prav najbolj živahni in najlepši trgi stojijo okoli teh treh mestnih jeder. Na desnem bregu reke Ljubljanice, ob vznožju Grajskega griča, tako prehajajo eden v drugega, da jih je kar težko ločiti med seboj.
Mestni trg s stolnico, Rotovžem, škofijskim dvorcem in vodnjakom v sredini je eden najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi. Hiše, ki se razprostirajo ob trgu, danes predstavljajo mešanico srednjeveške in baročne arhitekture, ki je posledica požarov in potresov, ki so prizadeli mesto. Med znamenitosti Mestnega trga spadajo Mestna hiša (Magistrat), Robbov vodnjak, Obrezova hiša, Souvanova hiša, Rakovčeva hiša, Hamanova hiša, v kateri je Mestna galerija, Skabernetova hiša, Miklavčeva hiša, Liechtembergova hiša in druge. Najbolj pomembna zgradba na trgu je Mestna hiša, katere fasada je eden najlepših primerov zrelega baroka v Ljubljani. Baročno zgradbo je v začetku 18. stoletja prezidal iz dveh starejših hiš ljubljanski stavbenik Gregor Maček. Z graditvijo Mestne hiše se je Mestni trg začel oblikovati. Rotovž je bil prva hiša, ki je s svojim pomolom izstopila iz ulične linije in s tem prelomila dotedanjo enotnost v zazidavi obuličnega prostora. V notranjosti je eno najlepših baročnih arkadnih dvorišč v Ljubljani. V arkadnem hodniku stoji baročni Narcisov vodnjak, delo Francesca Robbe. Središče baročne zasnove Mestnega trga pred rotovžem je čudoviti baročni vodnjak kranjskih rek, ki ga je leta 1751 postavil kipar Francesco Robba. Vodnjak simbolično ponazarja tri kranjske reke, Ljubljanico, Savo in Krko, narejen pa je bil po vzoru Berninijevega vodnjaka v Rimu.
Liechtembergova hiša na Mestnem trgu 9 ima zanimivo baročno stopnišče iz štiridesetih let 18. stoletja. Pročelje stavbe je iz leta 1540 in je okrašeno z reliefi kiparja Osbalta Kittla. Mestni trg predstavlja zelo priljubljeno in skozi celo leto živahno turistično točko.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša) - Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša)

Fotografija: 2015961-0

Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša)
Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša) - Liechtembergova hiša

Fotografija: 2015961-1

Liechtembergova hiša
Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša) - Mestni trg 9

Fotografija: 2015961-2

Mestni trg 9
Mestni trg 9 (Liechtembergova hiša) - Mestni trg 9 - Pandora

Fotografija: 2015961-3

Mestni trg 9 - Pandora

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)