Spomeniki, kipi
Ljubljana - Kip Gustav Mahler - Kip Gustav Mahler
OsrednjeslovenskaLjubljana - Kip Gustav Mahler

Ljubljana - Kip Gustav Mahler

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Mestni trg s stolnico, rotovžem, škofijskim dvorcem in vodnjakom v sredini je eden najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi. Najbolj pomembna zgradba na trgu je mestna hiša ali rotovž, ki na tem mestu stoji že od leta 1484.
Baročno zgradbo, kot jo vidimo danes, je v začetku 18. stoletja prezidal iz dveh starejših hiš ljubljanski stavbenik Gregor Maček. Njegovo delo so na novo sezidan čelni trakt z novo fasado, loggia in novo triramno stopnišče. Fasada je eden najlepših primerov zrelega baroka v Ljubljani. Motiv odprte lope na masivnih stebrih in peterokotnega stolpiča nad čelno fasado je bil gotovo povzet po starem rotovžu. V notranjosti je eno najlepših baročnih arkadnih dvorišč v Ljubljani. Okrašeno je z grafitno dekoracijo. V arkadnem hodniku v jugozahodnem vogalu dvorišča stoji baročni Narcisov vodnjak, ki je delo Francesca Robbe. V veži rotovža je ohranjen kip Herkula s Herkulovega vodnjaka, ki je v 17. stoletju stal pred Stiškim dvorcem. Središče baročne zasnove Mestnega trga pred rotovžem je znameniti baročni vodnjak kranjskih rek, ki ga je leta 1751 postavil kipar Francesco Robba. Kip Gustava Mahlerja je bil slovesno odkrit leta 2011. Slavni avstrijski skladatelj Mahler (1860-1911) je bil med letoma 1881 in 1882 zaposlen kot dirigent v ljubljanskem Deželnem gledališču. Mahler se je v Ljubljani izučil svoje obrti, poklica dirigenta ter si pridobil organizacijske sposobnosti, ki so potrebne za vodenje ansambla. Mahler velja za enega najbolj pomembnih poznoromantičnih skladateljev. Njegov opus zajema večinoma vokalna in simfonična dela, pri katerih je črpal iz tradicije, harmonsko pa je že nakazal sodobno glasbo in ekspresionizem.
Akademski kipar Bojan Kunaver je skladatelju posvetil kip Pesem o Zemlji s pogledom na reko Ljubljanico. Bronasti kip je kipar oblikoval po skladateljevi vokalno simfonični kompoziciji Pesem o Zemlji (1907). Kip ima tudi ime Slovo (Der Abschied). Kip je v bron odlil livar Roman Kamšek.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Kip Gustav Mahler - Kip Gustav Mahlerja na Mestnem trgu v Ljubljani

Fotografija: 2015960-0

Kip Gustav Mahlerja na Mestnem trgu v Ljubljani
Kip Gustav Mahler - Kip Gustav Mahler

Fotografija: 2015960-1

Kip Gustav Mahler
Kip Gustav Mahler - Informativna tabla o Gustavu Mahlerju

Fotografija: 2015960-2

Informativna tabla o Gustavu Mahlerju

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 236 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)