Ljubljana - Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša) - Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša)

Ljubljana - Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša)

Danes
clear;;light
13 23
Jutri
partCloudy;;light
10 23
14.07.2020
mostClear;;light
11 24

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je slikovito mesto, ki ga odlikujejo številne znamenitosti. Najbolj zanimive so znameniti Ljubljanski grad, mestna hiša, glavna tržnica, Kongresni trg, Prešernov trg s Prešernovim spomenikom, Tromostovje, Zmajski most in čudoviti park Tivoli.
Mestni trg se nahaja v samem starem delu Ljubljane. Mestni, Gornji in Stari trg predstavljajo privlačno staro mestno jedro. Trg obdajajo poslopja z baročnimi proporci. Iz strogega niza izstopa mestna hiša. Magistrat poudarjata stolpič z uro in odprta, dvignjena loža. Nova, izstopajoča palača je nastala v prvi četrtini 18. stoletja na prostoru starejše iz 15. stoletja. V notranjosti je slikovito dvorišče, ki ga obkrožajo arkade. V kotu dvorišča je Narcisov vodnjak, delo Francesca Robbe. Ob stopnišču je spomenik županu Ivanu Hribarju. Na robu Mestnega trga stoji kopija Vodnjaka treh kranjskih rek z vitkim obeliskom, original se nahaja v Narodni galeriji. Mnogi ga uvrščajo med najlepše baročne stvaritve v Evropi. Vodnjak je leta 1752 izklesal Francesco Robba. Nasproti Rotovža so zanimive stavbe. Najvišja je klasicistična Souvanova hiša. V Skabernetovi hiši se je rodil škof in vodja protireformacije v Ljubljani Tomaž Hren. Rakovčeva hiša na Mestnem trgu 17 je v zasnovi delo ljubljanskega baročnega arhitekta Matija Perskega, medtem ko je fasada klasicistična. Hišo odlikuje tudi lepo zračno baročno stopnišče. Rakovčeva hiša je ena največjih zgradb v ljubljanski meščanski arhitekturi. V začelnem traktu ob reki Ljubljanici so ob prenovi hiše odkrili ostanke srednjeveškega obzidanega stolpa.
V hiši je nekaj lep pred smrtjo bival pesnik France Prešeren, v njej so se prej pri baronu Erbergu-Raigersfeldu zbirali ljubljanski slikarji in kiparji. Danes je v Rakovčevi hiši sedež Slovenskega gledališkega muzeja.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša) - Mestni trg 17

Fotografija: 2015962-0

Mestni trg 17
Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša) - Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša)

Fotografija: 2015962-1

Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša)
Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša) - Mestni trg 17 - Moy Sushi

Fotografija: 2015962-2

Mestni trg 17 - Moy Sushi
Mestni trg 17 (Rakovčeva hiša) - Moy Sushi - Sushi bar & Take away

Fotografija: 2015962-3

Moy Sushi - Sushi bar & Take away

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)